Vitlökssmör

Gör ditt egna vitlökssmör istället för att köpa färdigt! Så enkelt och fantastiskt gott! Smöret håller i ett par veckor i kylen.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!

Vitlökssmör

100 g smör
2 vitlöksklyftor
1 näve hackad persilja
ev. lite salt

Tips! Blanda även ner hackad ruccola i smöret

GÖR SÅ HÄR
1. Mosa ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Rulla ihop smöret till en rulle i ett bakplåtspapper.

3. Lägg smöret i kylen en stund för att hårdna. Skär smöret i bitar med en kniv.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!

Råstekt potatis

Råstekt potatis är så himla gott! Passar till kött, kyckling, vegetarisk mat och grönsaksrätter. En riktig favorit som gör måltiden festligare. Tips! Stek potatisen i rapsolja om du vill äta veganskt!
Gott tips! Servera stekt avokado till maten – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!

Råstekt potatis

potatis i önskad mängd, ca 200 g per person
smör (eller rapsolja veganskt)
2–3 vitlöksklyftor
salt

GÖR SÅ HÄR
1. Skala potatisen (eller använd tvättad potatis) och skär den i skivor, 1/2–1 cm tunna.

2. Värm upp en stekpanna. Smält smör i stekpannan och pressa ner en vitlöksklyfta (en klyfta i varje stekomgång).

3. Lägg ner potatisarna i pannan. Salta. Stek på medelvärme tills potatisen får en gyllenbrun färg och mjuknar. Vänd på dem och stek på andra sidan tills de får en gyllenbrun färg där också och är mjuka rakt igenom. Reglera värmen så att potatisen inte bränns. Stek flera omgångar potatis om ni är många.
Gott tips! Servera stekt avokado till maten – klicka här för recept!

Ugnsgratinerad tomat

Ugnsgratinerad tomat är enkelt att göra och ett toppenbra och gott tillbehör som gör middagen festligare.
Tips! Kolla in fler goda, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Baconlindad sparris – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!

Ugnsgratinerad tomat

4 personer

2 tomater
salt
parmesanost
basilika

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela tomaterna i halvor. Lägg dem i en ugnsfast form.

2. Salta på tomaten och strö över parmesanost och basilikablad.

3. Gratinera tomaterna mitt i ugnen i ca 10–13 min eller tills de fått lite färg på ytan.
Tips! Kolla in fler goda, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Baconlindad sparris – klicka här för recept!

 

Baconlindad sparris

Baconlindad sparris är lyxigt gott och lätt att tillaga. Ett fantastiskt tillbehör som passar till kött, kyckling och grönsaker.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!
Klicka tillbaka till receptet couer de filé chicken här!

Baconlindad sparris

4 personer

12 sparrisstjälkar
4 baconskivor
salt

GÖR SÅ HÄR
1. Skär bort den träiga, hårda ytterkanten på sparrisen.

2. Lägg sparrisstjälkarna 3 och 3 (tre stycken i varje hög).

3. Linda en baconskiva runt varje sparrisknippe.

4. Värm upp en stekpanna och stek sparrisarna i smör eller olja. Salta på sparrisen. Stek tills baconskivorna fått en lagom knaprig yta.
Tips! Fler goda, läckra, enkla matrecept – klicka här!
Tips! Ugnsgratinerad tomat – klicka här för recept!

Veganska snabbfrallor

 

Tips! Baka veganska, lättgjorda havregrynsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!

Veganska snabbfrallor

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde och massor av bakinsipiration!

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl vatten 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och vatten och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min. Låt dem svalna på plåten. Bröden är allra godast nybakade. Går bra att frysa in!

Tips! Baka veganska, lättgjorda havregrynsfrallor – klicka här för recept!

Tips! Baka veganska hamburgerbröd – klicka här för recept!