SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

Baka mjuka, härliga frallor som inte behöver jäsa! De är väldigt lätta att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Perfekt bröd att baka när man vill ha nybakat bröd snabbt! Frallorna påminner om scones i smak och konsistens. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl filmjölk, naturell yoghurt eller kvarg 

Garnering
1 msk filmjölk
2 tsk sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.

4. Pensla bröden med filmjölk och strö över sesamfrön (eller andra frön)

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kanelbullesockerkaka / sockerkaka

En supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Sockerkakssmeten varvas med lager av knastrande strösocker och kanel. Om man vill baka en klassisk sockerkaka kan man bara utesluta lagrerna av strösocker och kanel.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i smeten – klicka till receptet här!

Kanelbullesockerkaka / sockerkaka

12 bitar

3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Fyllning
2 msk strösocker
1 msk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda ner resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.

2. Häll 1/4 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra över kanel och strösocker. Gör likadant i 2–3 lager.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Tips! Baka en underbart sockerkaka på 1 minut i mikron – den blir såååå himla god! Recept klicka här!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i smeten – klicka till receptet här!

Tips! Baka en underbart sockerkaka på 1 minut i mikron – den blir såååå himla god! Recept klicka här!

KNÅDFRIA FRALLOR

FRALLOR SOM INTE BEHÖVER KNÅDAS. Mycket lättbakade bröd som är ljuvligt goda och de blir fantastiskt saftiga och fluffiga utan att degen knådas. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och mycket gott bröd. Under tiden som bröden jäser hinner man göra något annat.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Baka knådfria frallor med grovt mjöl i degen – recept klicka här!

KNÅDFRIA FRALLOR

9 st

25 g jäst (ett halvt paket)
4 dl mjölk, fingervarmt (vatten funkar också)
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk sirap
9 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg. Strö över lite mjöl och låt den jäsa under en bakduk i ca en timme.

2. Rulla degen i mjöl och dela degen i 9 bitar med mjölade händer. Forma runda bullar och lägg dem i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och snitta frallorna med en vass kniv. Låt dem jäsa i formen i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna innan du skär itu frallorna. Bröden går bra att frysa in.

Baka knådfria frallor med grovt mjöl i degen – recept klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

15-minuters frallor i pajform

Baka ljuvligt goda frallor på bara 15 minuter. Degen behöver varken knådas eller jäsa! Ett mycket lättbakat bröd som är sååå himla gott! Lite frasiga på ytan och ett otroligt mjukt, saftigt innanmäte. Perfekt när man vill äta nybakat bröd snabbt!

Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

15-minuters frallor i pajform

9 st 

1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

2. Dela degen i ca 9 bitar.

3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på i en pajform, klädd med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl och gör några hål i frallorna med ett sugrör eller något annat runt köksverktyg.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 18–20 min. Låt dem svalna innan du skär dem itu.

Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!

Tips! Baka underbart goda LANTBRÖDSFRALLOR – klicka till receptet här!

HÅLKAKA I SPRINGFORM

Brödet blir extremt saftigt, fluffigt och gott när det gräddas i springformen! Hålet i mitten är viktigt för att brödet ska jäsa och gräddas jämnt och bra i ugnen. Ett riktigt favoritbröd som ni måste baka! Om man vill ha frön på i degen eller på toppen av brödet går det jättebra!

HÅLKAKA I SPRINGFORM

1 st
(dubbla degen om du vill baka 2 bröd)

25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
3 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
8–9 dl vetemjöl (eller hälften vetemjöl/rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en lätt kladdig deg och knåda den i någon minut.

2. Rulla degen i vetemjöl och forma den till en rund kaka. Gör ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter.

3. Lägg rundeln i en springform ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga hål i ytan med ett sugrör eller något annat runt köksverktyg.

4. Låt brödet jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 16–20 min. Låt det svalna innan du skär det i bitar.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Tips! Baka ljuvliga, snabba bakpulverfrallor – klicka här för recept!