Segmjuk rabarberkaka i limpform

Lättbakad, underbart god rabarberkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver och är en riktigt lättbakat favorit! Det enkla är ofta det godaste och så är det i detta fall! Mums! Den här kommer bakas många gånger kan jag lova.

Reklam för Lindas avlånga ugnsform
BAKTIPS!
Baka gärna kakan i min avlånga ugnsform som jag tagit fram till bakning! Den har högra, raka kanter och gjord i aluminium vilket gör att gräddningen blir jämn och perfekt! Klicka här för att beställa ugnsformen!

Segmjuk rabarberkaka i limpform

Ca 10 bitar

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
ca 2 stjälkar rabarber
1 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
ev. några malda kardemummakärnor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner mjöl och smör och rör om allt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Skala rabarbern och dela dem i längder, något kortare än bredden på limpformen.

4. Strö potatismjöl och strösocker över rabarbern.

5. Lägg rabarberlängderna i en rad i mitt på smeten. Strö eventuellt över kardemumma.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–38 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.

Kvarglimpa utan vetemjöl

Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt efter gräddningen, men det försvinner när brödet kallnat helt.

Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kvarglimpa utan vetemjöl

1 st

7 dl havregryn (mixas till mjöl) 
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ägg 
3 1/2 dl filmjölk eller kvarg

Garnering
söndersmulade havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

4. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kvargpannkakor utan vetemjöl

PROTEINRIK PANNKAKA Mättande, nyttiga pannkakor utan vetemjöl. Den innehåller proteinrika ingredienser som ägg, havregryn och kvarg.

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kvargpannkakor utan vetemjöl

6 st i en liten stekpanna (ca 3 st i en normalstor stekpanna) De är allra godast nygräddade!

1 dl havregryn (mixas eller mortlas till mjöl)
3 ägg
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 dl kvarg

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa sönder havregrynen i en mixer med knivar, en stavmixer eller mal sönder dem i en mortel.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

3. Blanda ihop havegrynsmjölet och äggsmeten.

4 .Tillsätt salt, bakpulver och kvarg. Rör ihop till en smet.

5. Värm upp en stekpanna på högsta. Smält smör i stekpannan. Sänk direkt till medelvärme när du börjar steka. Vänd pannkakan när smeten börjar stelna. Reglera värmen hela tiden så att inte pannkakorna bränns.


Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Lindas blåbärscheesecake

En underbar blåbärscheesecake! Sååååå läcker, lyxig och god! Och lätt att göra. Det enda man behöver tänka på är att den måste stå några timmar i kylen att stelna innan den serveras.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Lindas blåbärscheesecake

Ca 12 bitar

250 g digestivekex
100 g smör, smält

Fyllning
225 g blåbär, mosade + 1 dl strösocker
5 gelatinblad
2 ägg, delade i vitor och gulor
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker

Garnering
blåbär
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper i botten och på kanten. Ställ formen i frysen i ca 15 min.

2. Mosa ihop blåbär och 1 dl strösocker med en gaffel.

3. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.

4. Blanda ihop äggulor, färskost och florsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.

5. Värm upp crème fraiche snabbt i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta ner. Låt blandningen svalna något och häll ner den i färskostsmeten under omrörning. Blanda sist ner blåbären.

6. Häll ut hela fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i 3–4 tim. Garnera din cheesecake med blåbär.

Maräng-chokladmoussetårta

Lyxig, superläcker chokladmoussetårta i tre lager! Den är enkel att göra och ljuvligt god. Den spröda marängbottnen är magiskt god och läcker i kombination med den fluffiga moussen.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Maräng-chokladmoussetårta

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, smält
1 marängbotten

Brun chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad, smält

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.