Müslifilmjölkslimpa

müslifilmjölkslimpa8

Müslifilmjölkslimpa – en mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning! Ljuvligt god och en favorit som har en rykande åtgång. Skär den gärna i skivor och frys in, sedan är det bara att ta fram och tina när man är hungrig.

Tips! Tillsätt ½ dl mörk sirap om du vill ha en sötare limpa.

Klippta morotsfrallor – slipp kladd och klipp frallorna i bitar med en sax! Klicka på bilden för recept!
Klippta morotsfrallor – slipp kladd och klipp frallorna i bitar med en sax! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Müslifilmjölkslimpa

1 st

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
3 dl müsli (valfri sort)

Garnering
müsli

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.

2. Tillsätt müslin och rör om.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.
2. Tillsätt müslin och rör om.
2. Tillsätt müslin och rör om.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

müslifilmjölkslimpa5 müslifilmjölkslimpa6 müslifilmjölkslimpa11 müslifilmjölkslimpa10 müslifilmjölkslimpa9 müslifilmjölkslimpa7

Chokladfudge brownies

chokladfudgebrownies12 chokladfudgebrownies9

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge! Passar både som dessert, till fikat eller som tårta på ett kalas!

Fudgen på toppen består av en segmjuk kolakräm som är magiskt god! Den lätt kladdiga bottnen gör kakan helt oemotståndlig.

Mikrokladdkaka på 1 minut! Underbart god!!! Klicka på bilden för recept!
Mikrokladdkaka på 1 minut! Underbart god!!! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Chokladfudge brownies

Botten
125 g smör
3 ägg
2 ¾ dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl 

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 tsk kakao
50 g smör 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.

3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 x 25 cm.
3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan i 20–22 min. Låt den kallna i formen.
4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 123 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.
5. Häll fudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Servera gärna med en klick vispgrädde.

chokladfudgebrownies6 chokladfudgebrownies8 chokladfudgebrownies10 chokladfudgebrownies7 chokladfudgebrownies14 chokladfudgebrownies11 chokladfudgebrownies13

Mikrokladdkaka på 1 minut

mikrokladdkaka4 mikrokladdkaka6

Mikrokladdkaka är nästan trolleri. Blanda ihop ingredienserna i en skål, släng in den i mikron och poff så har du en gudomligt god kladdkaka.

muffinschokladgomma5
Supersaftiga muffins med läcker chokladgömma – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Mikrokladdkaka på 1 minut

1 kopp

1 msk smör, smält 
2 msk strösocker
1 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.

3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

mikrokladdkaka5 mikrokladdkaka3

 

Mug cake

mugcake4 mugcake6

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert! En superläcker, god muggkaka som görs i mikron med härlig chokladsmak! Toppa den med vispad grädde och färska eller frysta bär.

Ljuvligt god mangokladdkaka – klicka på bilden för recept!
Ljuvligt god mangokladdkaka – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Mug cake

1 kopp

1 msk smör, smält 
2 msk strösocker
1 msk kakao
1 nypa salt
½ tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.

2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.

3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
1. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
2. Häll smeten i en kaffekopp (eller en portionsskål). Fyll den inte mer än ¾ för annars rinner det över under gräddningen.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.
3. Kör koppen i mikron i ca 1 min. Ät direkt! Servera gärna med vispgrädde och bär.

mugcake5

Mangokladdkaka

Mangokladdkaka5

MANGOKLADDKAKA Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

Obs! Låt mangobitarna tina och rinna av på ett hushållspapper.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Mangokladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl

Garnering
ca 225 g fryst mango (1 paket) Låt dem tina och rinna av på ett hushållspapper.
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter. Sprid ut mangobitarna över smeten.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–26 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker. Servera gärna med vispgrädde.

[caption id="attachment_57491" align="alignnone" width="860"]1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet. 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]

Mangokladdkaka2 Mangokladdkaka3 Mangokladdkaka7 Mangokladdkaka6 Mangokladdkaka4

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!