Smartiessnittar

smartiessnittar8 smartiessnittar10

Ljuvligt goda, läckra knapriga smartiessnittar! Lätta att baka med en rykande åtgång. Servera dem i en burk med tätslutande lock.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Smartiessnittar

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

ca 200 g Smarties

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.

4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.
3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.
3. Rulla ut längder av degbitarna, ca 25 cm långa. Platta till dem lite. Tryck ner Smarties i degen.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
4. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

smartiessnittar6smartiessnittar9 smartiessnittar6

Nutellasnittar

nutellasnittar7 nutellasnittar5

Knapriga Nutellasnittar! Mycket lättgjorda, läckra godiskakor som är fyllda med härlig krämig Nutella.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Knapriga Nutellasnittar

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

Fyllning
ca 1 dl Nutella

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.

2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.

3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i fyra delar.
2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.
2. Rulla ut degen till fyra rullar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem. Ringla Nutella i mitten på två av längderna. Lägg på de andra längderna som lock. Tryck ihop kanterna.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

nutellasnittar4 nutellasnittar6 nutellasnittar8

Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka5 Kanelbullesockerkaka4

Kanelbullesockerkaka – en supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. En storfavorit som har en rykande åtgång. Den här bakade jag i Dalarna där min mamma har ett sommarställe. Vi åt upp den här på bara några minuter. Såååå god! Smeten varvas med en socker- och kanelblandning som ger en superläcker, god smak!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Kanelbullesockerkaka

 

ca 12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
2 dl mjölk

Fyllning
2 tsk mald kanel
¾ dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.

4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Kanelbullesockerkaka1
Kanelbullesockerkaka2

 

Segknapriga chokladsnittar

segknaprigachokladsnittar5 segknaprigachokladsnittar6

Segknapriga chokladsnittar! Älskade, goda småkakor som är busenkla att baka. Det knapriga pärlsockret gör kakorna extra lyxiga och goda. Fyll kakburken med dessa härliga chokladkakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segknapriga chokladsnittar

30–35 st

1 ½ dl strösocker
2 msk kakao
½ krm salt
½ tsk bakpulver
2 ½ dl vetemjöl
1 msk ljus sirap

125 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt.

5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.

6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min.

7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop sirap och smöret med de torra ingredienserna till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

segknaprigachokladsnittar2

segknaprigachokladsnittar3 segknaprigachokladsnittar4

Segknapriga mjölkchokladrutor

mjölkchokladrutor4 mjölkchokladrutor6

Superläckra, goda godiskakor!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Segknapriga mjölkchokladrutor

Ca 30 st

1 ½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt

Garnering
200–400 g mjölkchoklad (beroende på hur tätt man lägger bitarna)

GÖR  SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.

2. Dela degen i tre delar.

3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.

4. Platta till längderna lite lätt. Lägg bitar med mjölkchoklad ovanpå längderna.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min.

6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i tre delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt. Lägg bitar med mjölkchoklad ovanpå längderna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. 6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 min. 6. Skär längderna i bitar, 4–6 cm, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten. (Om man vill kan man lägga pärlsocker på  någon av  längderna istället för mjölkchoklad).

mjölkchokladrutor1

mjölkchokladrutor1 mjölkchokladrutor3 mjölkchokladrutor5