Fräsch, mättande mangosmoothie med hallon i! Det går snabbt att mixa ihop den här nyttiga mangosmoothien. En riktigt hälsosam drink som passar till frukost, mellis eller på kvällen när man blir sugen på något.
Gör en nyttig fruktsmoothie – klicka på bilden för recept!
1. Tina mangon lite lätt (den ska vara halvfryst). Ta fram en banan och mjölk.
2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Hälls smeten i ett eller två glas.
3. Tina hallonen och mosa dem till en sås.
4. Häll ner hallonen i glaset/glasen. Rör om lite försiktigt.
1. Tina mangon lite lätt (den ska vara halvfryst). Ta fram en banan och mjölk.2. Mixa alla ingredienserna i en mixer eller hushållsmaskin med knivar.4. Häll ner hallonen i glaset/glasen. Rör om lite försiktigt.
40-procentig vispgrädde innehåller endast högpastoriserad vispgrädde, inga onödiga tillsatsämnen. 36 procentig vispgrädde innehåller även förtjocknings- och stabiliseringsämnet Karragenan för att produkten ska få en längre hållbarhet, ca 1 månad istället för 1–2 veckor ( 40-procentig vispgrädde).
Den längre hållbarheten och lägre fetthalten är efterfrågad av konsumenterna, enligt sveriges mejerier. Dock har studier visat att ämnet Karragenan kan vara cancerframkallande och bidra till en inflammatorisk tarmsjukdom. Detta är emellertid många konsumenter omedvetna om när de till ett billigare pris köper grädden med en lägre fetthalt och längre hållbarhet. Det skiljer ca 6 kr/liter i pris och 4 procent i fetthalt. Det är en liten skillnad och gör att det är bättre att köpa den dyrare och fetare grädden som inte innehåller något skadligt tillsatsämne (Karragenan).
Meningarna går dock isär, mejerierna och Livsmedelsverket ser ingen fara i att konsumera Karragenan medan forskare ser hälsorisker. För att undvika onödiga tillsatser är det smartast att använda 40-procentig grädde utan någon tillsats.
Baka oerhört saftiga, goda muffins! Klicka på bilden för recept!
Muffins med chokladgömma
Ca 15 st
2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 100 g smör, smält 3 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk
Fyllning
Ca 15 chokladbitar
Garnering florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.
3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.2. Ställ ut ca 15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg en chokladbit i varje form.3. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
Muffins är ett av de populäraste bakverken faktiskt! De är enkla att göra, supersaftiga och perfekt att bjuda på till fikat! Ingredienserna har man oftast hemma vilket gör att man när som helst kan slänga ihop en sats.
Superläckra, goda kärleksmumsmuffins – klicka på bilden för recept!
Tips! Smaksätt gärna dina muffins med t ex: – 1 tsk kanel – 1 msk kakao – ½ tsk kanel – ½ tsk kardemumma – rivet citronskal av 1 citron
Muffins
Ca 15 st
2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 100 g smör, smält 3 ½ dl vetemjöl 1 ½ dl mjölk
Garnering florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.