Mockarutor

kärleksmums11

Mockarutor är bland de godaste kakorna som finns. Chokladbottnen är supersaftig och luftig och glasyren är magiskt god. Och kokosflingorna på toppen är pricken över i!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

kärleksmumsmuffins

Baka läckra kärleksmumsmuffins (se bilden ovan) – recept finns här!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Mockarutor

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
125 g smör, smält
1 dl mjölk 

Glasyr
50 g smör, smält

2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
ca 1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmums6 kärleksmums7 kärleksmums10

 

Mördeg / Mördegskakor

hallongrottor1

Grunddeg! En mördeg kan bakas ut på många olika sätt. Bara fantasin sätter gränser. Gör diverse småkakor som t ex syltkakor, gaffelkakor, strö över pärlsocker, strösocker, hackad mandel, kokos, nötter osv… Använd fantasin och forma kakorna precis som du vill!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här hittar du recept på syltkakor!

Obs! Gräddningstiden i detta recept är baserat på att degen delas i 30 bitar. Om man vill göra kakorna mindre (eller större) ändras gräddningstiden. En större kaka kräver några minuter längre gräddningstid och mindre kakor gräddas något kortare.

Mördegskakor

Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Baka ut kakorna till valfri form. (Alla kakor som gräddas på samma plåt måste vara ungefär lika stora så gräddningstiden är densamma).

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

Syltkakor

syltkakor5 syltkakor3

Spröda fantastiskt goda småkakor, fyllda med hallon-, eller jordgubbssylt. Fyll kakburken med dessa gudomligt goda klassiker som både vuxna och barn älskar! Här finns ett liknande recept med marsanpulver i degen!

Lite salt i degen gör den extra smakrik och god, men det kan uteslutas om man vill.

Här finns fler enkla, goda recept, t ex bullar, pizza, piroger, tårtor och kakor!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här hittar du recept på fler goda småkakor från min blogg Lindas bakskola!

Syltkakor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
hallonsylt eller jordgubbssylt
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker och vetemjöl i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker.

syltkakor1 syltkakor4 syltkakor2

Kokostosca

kokostosca2

DRÖMGOD! Superläcker chokladkladdkaka med ett täcke av kokostosca! En gudomligt, galet god kaka som man inte får nog av. Den kan ätas som dessert med en klick glass, till fikat eller tas med på utflykten. Den här kakan är en stor favorit hemma hos mig! Det går bra att frysa in den. Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

Baka en superläcker Bountykaka – klicka här för recept!

Kokostoscakladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl

Kokostosca
60 g smör
1 dl ljus sirap
1 ½ dl vispgrädde
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 krm salt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.

4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.

5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.

6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter. (Bröa med kokos eller ströbröd.)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 24 min. Ta ut kakan och låt den stå i ca 15 min. Höj värmen till 250 grader när du tar ut kakan.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
4. Kokostosca: Blanda ihop alla ingredienserna i en kastrull. Låt den puttra på spisen i ca 15 min.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
5. Bred ut kokostoscan ovanpå kladdkakan i formen.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.
6. Grädda kakan i ca 5 min tills den fått en gyllene färg. Ta ut kakan när den fått lagom färg.

kokostosca1 kokostosca3