Schweizernötstrass

Schweizernötstrass4 Schweizernötstrass7 Schweizernötstrass6

Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen. Ljuvligt goda och omtyckta godiskakor som har en rykande åtgång på fikabordet och kalaset. Förvara dem i en burk med tätslutande lock.

Sötsalt chokladkolapaj – ljuvligt god och lätt att göra. Klicka här för recept!
Sötsalt chokladkolapaj – ljuvligt god och lätt att göra. Klicka här för recept!

Schweizernötstrass

Ca 20 st

125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
1 rulle schweizernötschoklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min.

5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).

6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på dem så de inte smälter. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).
5. Ta fram en rulle schweizernötschoklad (jag använde Marabous, men andra märken går också bra).
6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på den. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).
6. Lägg en schweizernötsbit på varje kakan medan de fortfarande är varm, men vänta ca 1 minut innan du lägger på den. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

Schweizernötstrass5 Schweizernötstrass6 Schweizernötstrass3 Schweizernötstrass7 utvald

 

Strasskakor med choklad & kokos

strösselchokladkokos2 strösselchokladkokos3 strösselchokladkokos6

 

 

 

Oerhört spröda småkakor med ett täcke av choklad och kokos! Strasskakor består av en kakdeg som blir oerhört spröd och fullkomligt smälter i munnen. Potatismjölet i degen gör att konsistensen blir så härlig. Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

Strasskakor med choklad & kokos

Ca 20 st

125 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 ¼ dl vetemjöl

Garnering
ca 75 g mörk choklad, smält (ljus går också bra)
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över kokos. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt potatismjöl och vetemjöl, lite i taget, och blanda ihop allt till en smidig deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över kokos. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).
5. Bred ut smält choklad på kakan med en tesked. Strö över kokos. Låt chokladen stelna (gärna i kylen).

strösselchokladkokos5 strösselchokladkokos4

Lindas nyttiga fröknäcke

nyttigtfröknäcke1 nyttigtfröknäcke2

Knaprigt knäckebröd proppat med nyttiga, fiberrika frön.

Älskade fröknäcke! Lika gott till frukost som tilltugg till förerinken på festen. Eller som snacks framför tv:n på lördagskvällen. Fröna är fullproppade med nyttiga fibrer, mineraler och vitaminer. Förvara brödet i en burk med tätslutande lock.

Nyttig frölimpa utan mjöl – klicka till det goda receptet här!
Nyttig frölimpa utan mjöl – klicka till det goda receptet här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Lindas nyttiga fröknäcke

Ca 20 bitar 

½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl pumpakärnor
2 msk chiafrön1 tsk fiberhusk
2 krm salt
1 ¾ dl mandelmjöl, majsmjöl, havremjöl, vetemjöl eller bovetemjöl
2 ¾ dl vatten
2 msk rapsolja

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.

2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, pumpakärnor, chiafrön, fiberhusk, salt och majsmjöl i en bunke.
2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.
2. Koka upp vattnet och häll ner rapsoljan. Häll vätskan över fröblandningen och blanda ihop allt till en kladdig, lite geléaktig deg.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Dra bort det övre papperet och strö över flingsalt. Lägg pappret med degen på en ugnsplåt. Jämna eventuellt till kanterna på degen.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det stå kvar i eftervärmen om det inte stelnat i mitten. Låt brödet svalna på plåten och bryt det i bitar när det kallnat.

nyttigtfröknäcke3 utvald nyttigtfröknäcke1

Chokladdoppade kokosbollar

chokladdoppadebollar4 chokladdoppadebollar1

Lyxiga, chokladdoppade kokosbollar som är ljuvligt goda! Förvara dem i en burk med tätslutande lock i kylen.

Underbart goda knapriga, salta chips i mikron på 5 min – klicka här för recept!
Underbart goda knapriga, salta chips i mikron på 5 min – klicka här för recept!

Chokladdoppade kokosbollar

12–15 st beroende på storlek

6 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
½ dl starkt kaffe
½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Garnering
200 g mörk eller ljus choklad
kokos

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och rulla dem därefter i kokos. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
2. Smält chokladen över vattenbad.
2. Smält chokladen över vattenbad.
3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i strössel. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.
3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i kokos. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

chokladdoppadebollar2 chokladdoppadebollar3 chokladdoppadebollar4

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

chokladdoppadehavrebollar2 chokladdoppadehavrebollar4 utvald

De allra läckraste och lyxigaste havrebollarna man kan tänka sig! Kokosen i smeten, chokladdoppet och det knapriga strösslet är en fantastisk kombination som gör dem helt outstanding! De får 12 av 10 möjlig poäng 😉

Ljuvligt god chokladbollstårta – klicka här för recept!
Ljuvligt god chokladbollstårta – klicka här för recept!

 

Här finns fler recept med superläckra, goda chokladbollar!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram och Facebook för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

10–15 st beroende på storlek

6 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos
2 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
½ dl starkt kaffe
2 ½ dl florsocker
1–2 msk vatten

Garnering
200 g mörk choklad
chokladströssel

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.

2. Smält chokladen över vattenbad.

3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i strössel. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Vispa ihop allt med en elvisp så att smeten blir riktigt kladdig.
2. Smält chokladen över vattenbad.
2. Smält chokladen över vattenbad.
chokladdoppadehavrebollar6
3. Rulla runda bollar i önskad storlek. Doppa dem i smält choklad och därefter i strössel. Lägg dem på en tallrik i kylen så chokladen stelnar. Förvara bollarna i kylen.

chokladdoppadehavrebollar1 chokladdoppadehavrebollar3 chokladdoppadehavrebollar5