Hallonmuffins

hallonflorsocker6hallonflorsocker2hallonflorsocker7

LJUVLIGA HALLON! Supersaftiga, underbara hallonmuffins ! Använd nyplockade hallon från trädgården eller köp frysta i butiken. Båda varianterna går lika bra. De är ljuvligt goda och lätta att baka. Muffinsarna är klara på ca en halvtimme: 10 minuters bakning och de gräddas i ca 20 min. De går bra att frysa in!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!

Hallonmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

hallonflorsocker1 hallonflorsocker5 hallonflorsocker4 hallonflorsocker3 hallonflorsockerutvald

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Hallonmuffins

hallonmuffins6

HÄRLIG SOMMARSMAK! Supersaftiga, ljuvligt goda hallonmuffins ! Använd nyplockade hallon från trädgården eller köp frysta i butiken. Båda varianterna går lika bra. De är ljuvligt goda och lätta att baka. Muffinsarna är klara på ca en halvtimme: 10 minuters bakning och de gräddas i ca 20 min. De går bra att frysa in!

Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!

Hallonmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.

hallonmuffins5 hallonmuffinsutvald hallonmuffins7

Blåbärsmuffins

blåbärsmuffinsflorsocker8 blåbärsmuffinsflorsocker3

Supersaftiga, goda & lättgjorda Blåbärsmuffins som bakas om och om igen – året runt faktiskt. Men speciellt ofta under sommaren när blåbären växer ute i skogen. Det är så mysigt att strosa runt i blåbärsriset och plocka en hink och sedan gå hem och baka härliga, fluffiga muffins. Men om man inte har möjlighet att plocka själv är det värt att köpa en ask och baka dessa godingar och njuta av till fikat.

Här hittar du fler läckra recept med blåbär!

Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!
Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!

Underbara kanelbullemuffins – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Blåbärsmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
ca 100 g blåbär

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

blåbärsmuffinsflorsocker1 blåbärsmuffinsflorsocker7 blåbärsmuffinsflorsocker2 blåbärsmuffinsflorsocker6 blåbärsmuffinsflorsocker4 blåbärsmuffinsflorsocker5 blåbärsmuffinsflorsockerutvald

Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins5 Blåbärsmuffins9

Supersaftiga, goda & lättgjorda Blåbärsmuffins som bakas om och om igen – året runt faktiskt. Men speciellt ofta under sommaren när blåbären växer ute i skogen. Det är så mysigt att strosa runt i blåbärsriset och plocka en hink och sedan gå hem och baka härliga, fluffiga muffins. Men om man inte har möjlighet att plocka själv är det värt att köpa en ask och baka dessa godingar och njuta av till fikat.

Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!
Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!
Underbara kanelbullemuffins – klicka här för recept!
Underbara kanelbullemuffins – klicka här för recept!

 

Blåbärsmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
ca 100 g blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

Blåbärsmuffins6 Blåbärsmuffins8 Blåbärsmuffinsutvald Blåbärsmuffins10 Blåbärsmuffins7

Randig rabarberkladdkaka i rutor

randigrabarberkladdkaka4 randigrabarberkladdkaka2 randigrabarberkladdkaka8

Kladdkakornas kladdkaka som är gudomligt god! De syrliga rabarberns ihop med den söta kladdkakan är helt perfekt! Den är superlätt att göra och sååå läcker! Servera den gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund rabarberpaj gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.

Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Läcker jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Saftig rabarberkakan i stekpanna – klicka här för recept!
Saftig rabarberkakan i stekpanna – klicka här för recept!

Här finns fler läckra rabarberrecept – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Randig rabarberkladdkaka i rutor

12–16 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
5–6 rabarberstjälkar
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Skala rabarbern.

4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.

5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.

6. Strö över strösocker.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Skala rabarbern.
3. Skala rabarbern.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
4. Dela stjälkarna i smalare längder. Skär dem i samma längd som formens kortsida.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
5. Lägg rabarberstavarna tätt intill varandra ovanpå smeten.
6. Strö över strösocker.
6. Strö över strösocker.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

randigrabarberkladdkaka1 randigrabarberkladdkaka6 randigrabarberkladdkaka3 randigrabarberkladdkaka5 randigrabarberkladdkaka9 randigrabarberkladdkaka7