LYXIGT OCH LÄTTGJORT GODIS Drömgod wienerchoklad som går fort att göra! Originalet som heter wienernougat innehåller både nougat och choklad (också ljuvligt god), men den här smarriga varianter innehåller istället 2 chokladsorter + mandelspån. En underbar kombination som har en rykande åtgång!
![Chokladfudge med lite flingsalt på toppen är sååå gott! Klicka på bilden för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/12/skrmavbild-2016-12-06-kl.-09.55.36.png)
![Gör hemgjord Noblesse – klicka på bilden för recept!](https://lindasbakskola.se/app/uploads/sites/4/2016/12/noblesse6-860x1075-1.jpg)
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!
Wienerchoklad
Ca 50 bitar
75 g rostade mandelspån
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 cm med bakplåtspapper.
2. Lägg mandelspånen på en plåt. Rosta dem i ugnen i 6–8 min. Rör om ca 2 gånger under rostningen.
3. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
4. Blanda ner mandelspånen i chokladen. Rör om.
5. Häll chokladsmeten i formen. Låt den stelna i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.