Underbara chokladbollar som är fyllda med vit choklad istället för kakao. De är gudomligt goda, riktiga 10-poängare! Nästan godare än de bruna, men bara nästan 😉 De går jättebra att frysa in!
Det är roligt att pyssla och färgade ägg hör påsken till. Du kan enkelt göra snygga ränder i färgen. Använd antingen hushållsfärg (karamellfärg) eller så kallad äggfärg som man kan köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller hobbyaffärer kring påsk. Om man använder hushållsfärg kokar man äggen i färgen, men till äggfärgen använder man redan kokade ägg. Då räcker det med att doppa ner äggen i färgen och sedan låta dem torka.
Du behöver: ägg snöre hushållsfärg, valfri färg (karamellfärg) eller äggfärg
GÖR SÅ HÄR 1. Snurra gummiband eller gummisnoddar runt äggen. Bredare snoddar ger ett tydligare mönster än smala snoddar eller band.
2.Hushållsfärg: Fyll en kastrull med vatten och några droppar hushållsfärg. Koka äggen i 5–8 min beroende på om du vill ha den lös- eller hårdkokta. Äggfärg: Koka först äggen lös- eller hårdkokta. Blanda äggfärgen efter instruktionerna på förpackningen. Doppa ner äggen i färgen. Ta upp dem och låt äggen torka på ett papper.
Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde.
Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig.
Tips! Pudra gärna lite kanel över plättarna vid servering.
2 ägg 250 g Keso (3 eller 1,5-procent fett) 1 nypa salt 1 msk fiberhusk
Tillbehör hallon (eller andra bär)
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp äggen lite lätt i en skål.
2. Blanda ner Keso och salt och rör om. Blanda sist ner fiberhusken och blanda ordentligt. Låt blandningen stå i 3–5 min.
3. Värm upp ett plättlagg eller en stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme i 2–3 min på första sidan. Börja stek på medelvärme och sänk sedan till svag värme när de fått färg.
4. Vänd plättarna och stek dem något kortare på andra sidan. Reglera värmen.
Krämig, läcker och supergod glass som är enkelt att göra (innehåller inte kondenserad mjölk). Smaksätt gärna glassen med något gott du gillar.
Tips smaksättningar
– Mosade hallon, jordgubbar eller blåbär.
– Hackad choklad, Daim, After eight, Bounty eller nougat.
– Kakbitar eller bullbitar.
– M&M, Dumlekolor, geléhallon eller annat godis du gillar.
2. Vispa ägg, florsocker och vanilj pösigt i en annan skål. (Tillsätt eventuellt någon smak, t ex hackad choklad, godis eller mosade bär). Blanda ner grädden i äggblandningen och häll den i en plastad, frystålig skål. Ställ skålen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.