Jordgubbskladdkaka i rutor

jordgubbskladdkaka9 jordgubbskladdkaka10 jordgubbskladdkaka1

Kladdkakornas rolls royce! Så galet, gudomligt god! Superlätt att göra och sååå läcker med härlig smak av sommar! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund jordgubbskladdkaka gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.

Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!
Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Nyttig, underbart god jordgubbssmoothie – klicka här för recept!
Frasig marängtårta, med fluffig grädde, choklad & jordgubbar – klicka här för recept!
Frasig marängtårta, med vit chokladmousse, choklad & jordgubbar – klicka här för recept!
Underbar kolatårta – klicka här för recept!
Underbar kolatårta – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Jordgubbskladdkaka i rutor

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

jordgubbskladdkaka2 jordgubbskladdkaka5 jordgubbskladdkaka4 jordgubbskladdkaka3 jordgubbskladdkaka7 jordgubbskladdkaka8 jordgubbskladdkaka6

 

 

Vit kladdkaka med jordgubbar

vitjordgubbskladdkaka6 vitjordgubbskladdkaka7

Kladdkakornas rolls royce! Så galet, gudomligt god! Superlätt att göra och sååå läcker med härlig smak av sommar! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.

Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig rund kladdkaka eftersom denna variant innehåller lite mer smet. Här hittar du recept till en rund jordgubbskladdkaka gjord i en springform, ca 24 cm i diameter.

Sockerfri, nyttig hallonglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig hallonmilkshake – klicka här för recept!
Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!
Frisk & fräsch citronkladdkaka – klicka här för recept!

Vit kladdkaka med jordgubbar

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller frysta

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.

3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt smöret svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos), ca 19 x 27 cm.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
3. Lägg ut jordgubbar på smeten i raka rader eller huller om buller. Dela jordgubbarna på mitten om de är stora.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 28–35 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. (Obs! Gräddningstiden är lite längre än en vanlig, rund kladdkaka för denna innehåller mer smet). Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

vitjordgubbskladdkakautvald vitjordgubbskladdkaka5

Nyttig mangoglass med 2 ingredienser


mangoglass4
mangoglass5

KRÄMIG, HÄRLIG FRUKTGLASS Med bara 2 ingredienser, banan och mango mixar du snabbt ihop en gudomligt god glass. Den är supernyttig och innehåller inget tillsatt socker. Se till att du alltid har fryst frukt i frysen så kan du snabbt göra glass när du blir sugen.

Fryst, nyttig bärglass – klicka här för recept!
Fryst, nyttig bärglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig hallonglass – klicka här för recept!
Sockerfri, nyttig hallonglass – klicka här för recept!

Bra kökstips! Stavmixer med 3 olika tillbehör för endast 249 kr! Gör nyttiga smoothies, vispa grädde, gör såser m m. Läs mer här!

stavmixer

 

Här hittar du fler nyttiga recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Nyttig Mangoglass med 2 ingredienser

2 portioner

1 banan, fryst i bitar
ca 200 g fryst mango
ev. några droppar mjölk så blir det lättare att mixa

GÖR SÅ HÄR

1. Mixa bananen och mangon i en hushållsmaskin med knivar till en glass. Låt bananen tina lite  om det är svårt att mixa. Ät direkt eller förvara glassen i frysen.

1. Mixa bananen och mangon i en hushållsmaskin med knivar till en glass. Låt bananen tina lite om det är svårt att mixa. Ät direkt eller förvara glassen i frysen.
1. Mixa bananen och mangon i en hushållsmaskin med knivar till en glass. Låt bananen tina lite om det är svårt att mixa. Ät direkt eller förvara glassen i frysen.

mangoglass2 mangoglass3

Nyttig chokladglass på fryst banan

nyttig-chokladglass-på-banan6

nyttig-chokladglass-på-banan7

Hemgjord OCH nyttig glass, helt utan tillsatt socker? Ja, det finns! Här får ni ett grymt gott, enkelt recept på bananglass med chokladsmak! Och den är oerhört enkel att göra! Njut av glass – varje dag om du vill. Se bara till att alltid ha några bananer i frysen så kan du göra glass när du vill. Även mina barn älskar denna glass!

Gör nyttiga dadelbollar helt utan tillsatt socker eller smör! Recept – klicka här!
Gör nyttiga dadelbollar helt utan tillsatt socker eller smör! Recept – klicka här!
nyttig mikrokladdkaka
Nyttig mikrokladdkaka som bara tar några minuter att göra! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Här finns fler nyttiga, goda recept – klicka här!

Nyttig chokladglass på fryst banan

Tips! Tillsätt lite mjölk medan du mixar bananen om du vill ha en ännu krämigare glass.

2 bananer, frysta
1–2 msk kakao

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva bananerna och frys in dem.

2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).

1. Skiva bananerna och frys in dem.
1. Skiva bananerna och frys in dem.
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).
2. Kör bananskivorna och kakao i en hushållsassistent med knivar. (Låt bananen tina lite, lite grann så är den lättare att mixa).

nyttig-chokladglass-på-banan5 nyttig-chokladglass-på-banan3

Marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde

marängtårtajordgubbsgrädde11 marängtårtajordgubbsgrädde9

FESTENS HÖJDPUNKT Lättgjord, supergod marängtårta fylld med den allra läckraste jordgubbsgrädden! En perfekt tårta som alla gillar – och den är enkel att göra.

Tips!
Det går bra att dubbla marängsmeten och breda ut den på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda den i ca 2 tim. Då får man en stor botten och kan garnera den med jordgubbsgrädde och jordgubbar. Recept på marängbottnar finns här! Perfekt om man är många! Eller baka två stora bottnar och lägg dem ovanpå varandra med grädde emellan. Då räcker den till ännu fler!

Garneringstips!
Självklart kan man fylla tårta med det man gillar bäst. Det är gott att garnera med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad.

Fler goda tårfyllningar – klicka på länken här!

Ljuvligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Ljuvligt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Läcker mjölkchokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept!
Läcker mjölkchokladglass med 3 ingredienser – klicka här för recept!

Marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde

10–12 bitar

2 marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
ca 100 g mörk choklad, smält (pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna)

Fyllning
5 dl vispgrädde
300 g jordgubbar, mosade

Garnering
jordgubbar
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna.

2. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar.

3. Lägg hälften av grädden på ena marängbottnen.

4. Lägg på den andra marängbotten.

5. Lägg på resten av grädden. Garnera med jordgubbar. Pudra över florsocker.

marängtårtajordgubbsgrädde1
1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna.
marängtårtajordgubbsgrädde2
2. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar.
marängtårtajordgubbsgrädde3
3. Lägg hälften av grädden på ena marängbottnen.
marängtårtajordgubbsgrädde4
4. Lägg på den andra marängbotten.
marängtårtajordgubbsgrädde5
5. Lägg på resten av grädden. Garnera med jordgubbar. Pudra över florsocker. Obs! Jag bytte till ett vitt kakfat för jag tyckte det passade bättre 🙂

marängtårtajordgubbsgrädde6
marängtårtajordgubbsgrädde7 marängtårtajordgubbsgrädde10 marängtårtajordgubbsgrädde9 marängtårtajordgubbsgräddeutvald marängtårtajordgubbsgrädde8