Oreofudge
Det bästa av två världar! Jag älskar Oreokakor och jag älskar fudge! Det här är en ljuvlig blandning av både och. Den lena, mjuka fudgen i kombination med de torra, smuliga kakorna är fantastisk!
Oreofudge
Ca 40 bitar
400 g mörk choklad
25 g smör
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g (okokt)
1 paket Oreokakor
GÖR SÅ HÄR
1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad.
2. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om. Låt det svalna något.
3. Skär Oreokakorna i mindre bitar.
4. Blanda försiktigt ner kakbitorna i smeten (spar ½ dl till garnering).
5. Bred ut smeten i en form, 24 x 32 cm, klädd med bakplåtspapper (eller i två mindre formar, ca 12 x 16 cm). Strö över resten av kakbitarna ovanpå smeten. Låt chokladen stelna i kylen. Skär den i rutor med en vass kniv.