SIRAPSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

×

Sirap i degen gör frallorna extra goda och otroligt fluffiga i konsistensen – kolla videon ovan!

Mycket fluffiga, mjuka frallor som är himmelskt goda! Underbara bröd som passar perfekt till frukost, mellis eller till utflykten. Ett riktigt favoritbröd

Tips! Kalljäs frallorna i kylen över natten och grädda dem när du vaknar. Ta ut frallorna ur kylen när du sätter på ugnen så att de får stå i rumstemperatur ca 20 min innan gräddning. Du kan hoppa över jäsningen i punkt 1. Baka ut bröden direkt och ställ in plåten i kylskåpet.

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept på sirapsfrallor har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna ugnsplåt bakar jag saftiga sirapsfrallor som blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop på ugnsplåten! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt och materialet leder värmen bra!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

SIRAPSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

20 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarm
t
100 g smör, smält
1 msk salt
1 dl sirapmörk
9 dl rågsikt
9 dl vetemjöl

Mjölmängden kan variera lite så tillsätt lite i taget mot slutet. Tillsätt lite mer om det behövs eller lite mindre. Degen ska vara smidig, inte för kompakt och inte för kladdig.

GÖR SÅ HÄR
1.
 Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och det smälta smöret och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till runda bollar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper.

3. Låt dem jäsa på ugnsplåten under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Sänk värmen till 225 grader när du sätter in bröden i ugnen. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 25–28 min. Låt dem svalna. Går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KANELSMÖRKRÄMSBULLAR

×

Kolla in videon ovan – jag har bakat en underbart god, stor kanelsmörkrämsbulle i min nya ugnsplåt! Ta en valfri bit kanelbulle! Kanelsmörkrämen i bullen är så vansinnigt god!

Ännu godare än vanliga kanelbullar! Drömgoda bullar i ugnsplåt fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Älskar dessa, de blir så saftiga och underbart goda!

De här bullarna slipper du baka ut som vanliga kanelbullar. Degen trycks ut direkt i Lindas ugnsplåt och det är superenkelt!

Reklam för Lindas ugnsplåt

Detta recept har jag anpassat till min nya ugnsplåt som ni ser på bilden nedan! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna bakar jag ljuvliga kanelsmörkrämsbullar som blir fantastiskt saftiga och goda när de bakas i min ugnsplåt! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! De raka kanterna gör gräddningen jämn och perfekt!

Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KANELSMÖRKRÄMSBULLAR I LINDAS UGNSPLÅT

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel

Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
10–11 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
2 msk pärlsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Fyllning: Mosa ihop smöret och de andra ingredienserna i en skål. Klicka ut ca 30 bollar av smöret med två teskedar på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills degen jäst en gång på plåten.

2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig lite deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.

3. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Pensla degen med uppvispat ägg. Tryck ner de frysa smörbollarna i degen. Strö över pärlsocker. 

5. Grädda bullen mitt i ugnen i 25–30 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS UGNSPLÅT

Fluffiga, mjuka frallor som jäser ihop i ugnsplåten. De blir fantastiskt saftiga och goda när de jäser ihop i plåten. Otroliga bröd som varmt rekommenderas och de är både billigare och godare än bröd från ett bageri.

Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

×

FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS UGNSPLÅT

15 st

8 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
8 dl rågsikt 

ca 12 dl vetemjöl

Obs! Det går lika bra att baka frallorna med endast vetemjöl (ca 20 dl) eller endast rågsikt, men i denna deg har jag tagit både rågsikt och vetemjöl.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Degen ska nu inte jäsa i bunken, utan bakas ut direkt till frallor.

2. Dela degen i 15 bitar med mjölade händer. Forma dem till bollar. 

3. Lägg frallorna i tre rader på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga dem med en gaffel.

4. Låt frallorna jäsa under bakduk i 45–50 min (det ska synas att de jäst och blivit luftiga och större i plåten, se bild 3 nedan). Jästiden kan variera beroende på hur varmt eller kallt man har i köket. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 20–23 min, eller tills de fått lite färg. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

KÖTTFÄRS- OCH POTATISMOS GRATÄNG

En otroligt god och lättlagad maträtt som både barn och vuxna älskar! Min yngsta dotter åt älskade denna när hon fick den första gången! Köttfärs och fluffigt potatismos – allt i en ugnsplåt. Så himla gott!

Tips! Baka fluffiga, supergoda frallor till maten – klicka till receptet här!

KÖTTFÄRS- OCH POTATISMOS GRATÄNG

4–6 portioner

1 gul lök
500 g köttfärs
salt
chiliflakes, cayennepeppar eller curry
1 msk oregano
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater

4–6 portioner potatismos

Garnering
2 dl riven ost
cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Stek den i olja i en het stekpanna. Tillsätt köttfärsen och mosa den under stekningen.

2. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Låt allt puttra på svag värme i 5–10 min.

3. Gör potatismos för 4–6 portioner, gärna hemlagad potatismos, men pulvermos går också bra.

4. Lägg köttfärsen i en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Strö osten över köttfärsen. Spritsa eller skeda ut potatismoset runt om i formen. Lägg gärna på några cocktailtomater.

5. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills det börjar bubbla och potatismoset får lite lätt med färg.



LINDAS KÖTTFÄRSPAJ

×

En vansinnigt god och matig paj fylld med kryddig köttfärs och ost! Pajen passar på en buffé eller servera den som middag ihop med en en fräsch sallad. Det är också perfekt att ta med sig en bit köttfärspaj som lunch till jobbet.

LINDAS KÖTTFÄRSPAJ

Pajdeg
4 dl vetemjöl
½ krm salt
150 g smör, rumsvarmt

500 g köttfärs
200 g ost (4–5 dl)

Äggstanning
3 ägg
2 ½ dl mjölk
salt
svartpeppar

några cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

1. Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna river till en deg.

2. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter, (även upp på kanterna). Nagga degen i botten med en gaffel.

3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 15 min.

4. Fyllning: Vispa upp äggen lite halvfluffiga och blanda dem med mjölken. Tillsätt lite salt och svartpeppar.

5. Sprid ut tacoköttfärsen och osten på pajskalet.

6. Häll över  ägg- & mjölkblandningen jämnt över köttfärsen och osten. Dekorera med halverade cocktailtomater.

7. Grädda pajen tills den stelnar, ca 25 min.