Mjölkchokladscheesecake med maränger

DAGENS-RECEPT mjolkchokladcheesecake5 mjolkchokladcheesecake3

En gudomligt god, fryst cheesecake fylld med både smält och hackad mjölkchoklad & frasiga maränger på en frasig Digestivebotten. En riktig läckerbit som har en rykande åtgång kan jag lova! En perfekt dessert efter en god middag, passar bra som tårta på födelsedagskalaset eller till fikat på jobbet. Den är lätt att göra och är omtyckt av alla åldrar.

Tips!
Det går bra att byta ut mjölkchokladen mot mörk choklad eller någon smaksatt sort man gillar. Täck cheesecaken med plastfolie när den står i frysen. Kakan serveras fryst, men ta fram den 15–20 min före servering så att det går att skära den i bitar. Den kan förvaras i två–tre veckor i frysen.

Baka en superläcker Bountykladdkaka – klicka här för recept!
Baka en superläcker Bountykladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Mjölkchokladscheesecake med maränger

10–12 bitar

Botten
100 g smör
250 g digestivekex

Fyllning
200 g mjölkchoklad
5 dl vispgrädde

200 g färskost, t ex Philadelphia
2 ägg (delade i vitor och gulor)

1 msk florsocker
10–14 maränger

Garnering

några maränger
ca 25 g mjölkchoklad, smält

GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.

2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).

3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop färskost och äggulor. Rör ner dem i grädden. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner dem också i grädden. Blanda ner chokladen (både smält och hackad) och florsocker i grädden.

4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.

5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.

1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
1. Smält smöret och rör ihop det med söndersmulade digestivekex.
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).
2. Tryck ut smuldegen i en limpform, ca 2 liter, klädd med bakplåtspapper. (En rund form 24–26 cm i diameter går också bra).
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop färskost och äggulor. Rör ner dem i grädden. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner dem också i grädden. Blanda ner chokladen (både smält och hackad) och florsocker i grädden.
3. Smält ca 100 g av chokladen över vattenbad och grovhacka resten. Vispa grädden, men inte för hårt. Vispa ihop färskost och äggulor. Rör ner dem i grädden. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner dem också i grädden. Blanda ner chokladen (både smält och hackad) och florsocker i grädden.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
4. Häll smeten ovanpå smulbottnen. Tryck ner marängerna i smeten.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.

 

5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.
5. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den ca 15 min innan servering. Garnera med maränger och ringla över smält choklad. Förvara tårtan i frysen.

mjolkchokladcheesecake4 mjolkchokladcheesecake6mjolkchokladcheesecake1 utvald

 

Vitlöksbröd med flingsalt

dagensrecept Vitlöksbröd9

Luftiga och saftiga frallor med en ljuvlig vitlökssmak! Tar man en vill man ha två… Servera dem gärna till en festlig måltid, en sallad eller på buffén. Eller varför inte till fördrinken på festen!

Ljuvliga fudge brownies som ingen kan motstå – klicka här för recept! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Vitlöksbröd med flingsalt

30–34 små bröd (kan göras större)

25 g jäst

4 dl vatten
, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 ½ tsk salt

8–10 dl vetemjöl

Garnering
ca 50 g smör, smält
ca 2 vitlöksklyftor
flingsalt
färsk persilja, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Dela degen i 30–34 bitar. Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 30–34 bitar. Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i 30–34 bitar. Forma runda bullar och skär ett kryss i dem. Lägg dem i muffinsformar av porslin (behöver smörjas) eller papper (behöver inte smörjas). Ställ formarna på en ugnsplåt. Det går också bra att lägga bullarna direkt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.
3. Blanda smör och pressad vitlök i en skål. Pensla bröden med blandningen. Strö över flingsalt och hackad persilja.

 

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Håll koll på dem mot slutet av gräddningen för det går snabbt på slutet i den höga ugnsvärmen. Låt bröden svalna på ett galler.

 

Vitlöksbröd3
Vitlöksbröd7 Vitlöksbröd4 Vitlöksbröd8

Klassiska semlor

dagensrecept semlor5 semlor2

Hembakta semlor slår det mesta när man är sugen på något sött! Av den här degen blir det oerhört saftiga, luftiga och goda bullar, mitt favoritrecept! Äggen i degen gör brödet extra luftigt och saftigt men man kan utan problem baka utan ägg om man inte tål det. Frys in bullarna som blir över samma dag som de bakas och ta fram och tina vid servering.

Superläcker god semmeltårta – klicka här för recept!
Superläcker god semmeltårta – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Klassiska semlor

22–26 st

25 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 ägg
1 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor, mortlade
100 g smör, rumsvarmt
11–13 dl vetemjöl

Pensling
1 ägg

Fyllning
3–4 dl vispgrädde
ca 200 g mandelmassa
3–4 msk mjölk

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR


1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

2. Dela degen i ca 22–26 bitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på bullarna.

7. Sätt på locken. Pudra över florsocker före servering.

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Dela degen i ca 22–26 bitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Dela degen i ca 22–26 bitar beroende på hur stora semlor du vill ha. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite lätt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
3. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler.
5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.
5. Montering: Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna. Blanda ihop mandelmassan med mjölk till en kladdig massa. Lägg en klick i varje bulle.

 

6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på bullarna.
6. Vispa grädden och bred ut eller spritsa den på bullarna.

 

7. Sätt på locken. Pudra över florsocker före servering.
7. Sätt på locken. Pudra över florsocker före servering.

 

semlor3semlor5semlor2

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

nutellabrownies1 nutellabrownies4

Hur enkel och fantastiskt god kan en kaka bli?! Älskar man Nutella så är det här den ultimata kakan! Och så innehåller den bara 4 ingredienser!!! En kaka helt i min stil – enkel att göra och fantastiskt god! Kakan går bra att frysa in.

Baka en underbar Nougatbollstårta – klicka här för recept!
Baka en underbar Nougatbollstårta – klicka här för recept!
Baka den allra läckraste kolatårtan – klicka här för recept!
Baka den allra läckraste kolatårtan – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Här finns recept på massor av läckra kladdkakor!

Nutellabrownies med bara 4 ingredienser

375 g Nutella
2 ägg
1 nypa salt
1 dl vetemjöl

Garnering
florsocker
2–3 msk Nutella

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.

2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–16 min beroende på om du vill ha dem lite kladdiga eller inte. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen.

4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa Nutella och ägg med en elvisp i ca 1 min. Tillsätt salt och vetemjöl och blanda ihop allt till en jämn smet.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
2. Bred ut smeten i en form, ca 11 x 18 cm eller ca 20 x 20 cm i diameter, smord och bröad eller klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–18 min. Låt den svalna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 14–18 min. Låt den svalna i formen.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.
4. Pudra över florsocker före servering och spritsa eller ringla över Nutella. Värm Nutellan i mikron i några sekunder så är den lättare att ringla över.

 

nutellabrownies3 nutellabrownies4 nutellabrownies7

 

Fröknäcke med chiafrön

dagensreceptutvald froknacke1 

Frön är superpopulära på grund av sina hälsosamma egenskaper. Näringsmässigt är de rena bomberna! De är rika på Omega-3, fiber och nyttiga mineraler som fosfor, kalcium och kalium. Fiberna i fröna är gelébildande vilket vilket gör att blodsockernivån stiger långsammare när man ätit.

Nyttig, fiberrik grovlimpa – klicka här för recept!Gör hemgjord, supergod müsli helt utan tillsatt socker – klicka till receptet här!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Fröknäcke 

16 bitar

Fröknäcke som näringsmässigt är rena hälsobomben.

1 ¾ dl havremjöl, bovetemjöl eller mandelmjöl (glutenfritt) (eller vanligt vetemjöl)
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.
2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.
2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.
3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.
3. Skär degen i ett rutmönster med en pizzaslicer eller en vass kniv.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Låt det svalna på plåten. Låt brödet stå kvar i ugnens eftervärme om det inte stelnat helt i mitten.

froknacke4froknacke5