Snabbare än kanelbullar, men med samma smak och mycket enklare att göra. De här saftiga muffinsarna är fantastiskt goda och har en rykande åtgång!!! I mitten döljer sig en läcker smörblandning med socker och kanel. Urgott! Jag har även ett recept på lätt kladdiga kanelbullemuffins. De innehåller mindre mjöl och bakpulver.
Tips! Följ mig gärna påInstagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Ca 12 st 100 g smör, rumsvarmt2 ½ dl strösocker2 ägg3 dl filmjölk2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker1 nypa salt4 dl vetemjölFyllning
½ dl strösocker1 msk kanel25 g smör, rumsvarmt Garneringkanelströsocker GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.
2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.
3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.
4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.
5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.
6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min.
[caption id="attachment_38082" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Häll ner filmjölken. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Rör ner allt i äggsmeten och blanda ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_38083" align="" width="860"] 2. Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ca hälften.[/caption]
[caption id="attachment_38084" align="" width="860"] 3. Fyllning: Mosa ihop strösocker, kanel och smör med en sked eller gaffel.[/caption]
[caption id="attachment_38085" align="" width="860"] 4. Fördela ut smörblandningen på ovanpå smeten i muffinsformarna.[/caption]
[caption id="attachment_38086" align="" width="860"] 5. Fyll formarna med mer smet till ca ¾.[/caption]
[caption id="attachment_38087" align="" width="860"] 6. Strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.[/caption]
[caption id="attachment_38107" align="" width="860"] 7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 14–15 min.[/caption]
I samarbete med Hermesetas har jag bakat ljuvligt goda, härliga kladdkakemuffins. I stället för strösocker är de sötade med lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier. De går blixtsnabbt att grädda, ca 5 minuter vilket är perfekt. Snabbt, gott och enkelt! Fakta Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier. Dessutom …
En underbart god, superlättbakad chokladtårta med grovhackad schweizernöt på toppen! Passar som dessert efter en god middag eller som tårta på födelsedagskalaset. En favorit som är magiskt god! Schweizernöttårta Ca 12 bitar 150 g smör 3 dl strösocker ¾ dl kakao ½ krm salt 2 tsk vaniljsocker 1 ¾ dl vetemjöl 3 ägg Garnering 200 g …