After Eight-brownies

DagensreceptAfterEightbrownies5 AfterEightbrownies1 AfterEightbrownies7

After Eight är ljuvligt goda att äta som de är, men de blir ännu godare när man lägger dem på en browniebotten och pudrar över lite florsocker. Galet goda, rättare sagt!

Tips!
Om du inte har en form i exakt samma storlek som i receptet kan du ta en form med andra mått, det viktiga är att det får plats ca 20 After Eight-plattor i formen. Om du använder en rund form, 22–23 cm i diameter får du skära till After Eight-plattorna så de kan placeras i en cirkel.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: Lindas bakskola

After Eight-brownies

20 st

Superläcker mintchokladkaka med en lite lätt kladdig och seg browniebotten som inte innehåller något bakpulver.

3 ägg

2 dl strösocker
1 ¼ dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker

1 nypa salt


150 g smör, smält

Garnering
ca 20 plattor After Eight
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.

5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering.

1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
1. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.
2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner det och smöret i äggsmeten.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna något i formen.
6. Pudra florsocker över kakan före servering.
5. Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medan kakan fortfarande är ljummen. Ställ kakan i kylen i ca 1 tim. Skär kakan i rutor och pudra över florsocker före servering. 6. Pudra florsocker över kakan före servering.

AfterEightbrownies4 AfterEightbrownies3 AfterEightbrownies1

 

 

 

 

 

 

 

Chokladmoussetårta med hallon

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

DAGENSRECEPT chokladmoussetårta5Festens och kalasets höjdpunkt! Den här chokladmoussen är så makalöst god. Och den lite kladdiga chokladbottnen och hallonen gör tårtan perfekt! Det smakar som om en proffskonditor har gjort den, men så är det ju inte. Tårtan är enkel att göra och kräver inga proffskunskaper. Alla kan göra den! En riktig drömtårta för chokladälskaren.

Tips!
Bottnen kan förberedas dagen före. Den färdiga tårtan håller i ett par dagar i kylskåp.

Baka en supergod chokladbollskaka – klicka här för recept!
Baka en supergod chokladbollskaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Chokladmoussetårta med hallon

12–14 bitar

Ljuvligt god och krämig chokladmousse på en lite kladdig chokladbottnen med hallon.

Botten
2 ägg
1 ½ dl strösocker
100 g smör, smält
¾ dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
1 ½–2 dl hallon, frysta

Chokladmousse
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad, hackad
½ dl strösocker
½ dl vatten
3 äggulor
3 ½ dl vispgrädde (vispas)

Garnering
ca 25 g mörk choklad, hyvlad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och kakao. Blanda ihop salt, bakpulver och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Klipp en bred remsa av ett bakplåtspapper och klä kanten med det. Bred ut smeten i formen.

3. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Den ska vara fast, men lite kladdig. Låt den kallna i formen.

4. Chokladmousse: Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen i en skål och rör om till en slät smet.

5. Koka upp socker och vatten. Stäng av plattan. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt med en elvisp till en krämig smet.

6. Vispa grädden lätt och blanda den försiktigt med äggsmeten och chokladsmeten. Bred ut moussen över bottnen. Ställ kakan i frysen i 3–4 tim. Ta fram kakan, strö över hyvlad choklad och servera den rumstempererad. Förvara kakan i kylen.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och kakao. Blanda ihop salt, bakpulver och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och kakao. Blanda ihop salt, bakpulver och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 18–20 cm, med löstagbar kant. Klipp en bred remsa av ett bakplåtspapper och klä kanten med det. Bred ut smeten i formen.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Klipp en bred remsa av ett bakplåtspapper och klä kanten med det. Bred ut smeten i formen.
3. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Den ska vara fast, men lite kladdig. Låt den kallna i formen.
3. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Den ska vara fast, men lite kladdig. Låt den kallna i formen.
4. Chokladmousse: Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen i en skål och rör om till en slät smet. 5. Koka upp socker och vatten. Stäng av plattan. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt med en elvisp till en krämig smet. 6. Vispa grädden lätt och blanda den försiktigt med äggsmeten och chokladsmeten. Bred ut moussen över bottnen. Ställ kakan i frysen i 3–4 tim. Ta fram kakan, strö över hyvlad choklad och servera den rumstempererad. Förvara kakan i kylen.
4. Chokladmousse: Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen i en skål och rör om till en slät smet.
5. Koka upp socker och vatten. Stäng av plattan. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt med en elvisp till en krämig smet.
6. Vispa grädden lätt och blanda den försiktigt med äggsmeten och chokladsmeten. Bred ut moussen över bottnen. Ställ kakan i frysen i 3–4 tim. Ta fram kakan, strö över hyvlad choklad och servera den rumstempererad. Förvara kakan i kylen.

chokladmoussetårta5 chokladmoussetårta3

chokladmoussetårta1

 

 

 

 

 

Kalljästa honungsrutor i långpanna

dagensrecept houngsrutor3 houngsrutor4

Servera nybakat bröd till frukost. Gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylskåpet under natten. Ta ut den nattjästa degen ur kylen direkt när du vaknar, sätt på ugnen och grädda bröden medan du dukar fram frukostprylarna på bordet. Väck familjen med en härlig doft av nybakat!

Tips!
Tillsätt några matskedar frön i degen om du vill ha ett fiberrikare bröd. Det går också byta ut 2–4 dl av vetemjölet till ett fiberrikare mjöl.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och Facebook: Lindas bakskola

Kalljästa honungsrutor i långpanna

16 st

Saftiga brödrutor som är ljuvligt goda med smör, ost och en skiva paprika.

50 g jäst
6 dl mjölk, kall
3 dl havregryn
50 g smör, smält
2 msk honung
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
11–12 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner havregrynen och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör, honung, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 4 x 4 stycken. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten.

3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–24 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.

1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner havregrynen och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör, honung, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Blanda ner havregrynen och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör, honung, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
3. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 5 x 4 centimeter. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten.
2. Tryck ut degen på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär den i rutor, 4 x 4. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylskåpet över natten.

 

3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
3. På morgonen: Ta ut plåten ur kylskåpet och ställ den i rumstemperatur i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

 

4. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–24 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i 20–24 min. Det ska ha fin färg på ytan när det är klart. Låt brödet svalna under bakduk.

houngsrutor5

houngsrutor1

 

 

Snickerskaka


snickerskaka3 snickerskaka8

En riktig läckerbit för den som älskar choklad. En lite kladdig browniebotten toppad med en blandningen av salta nötter och smält chokladen. En riktig fullträff!!!

Nyttiga, knapriga äppelchips – klicka här för länk till receptet!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Snickerskaka

Ca 12 bitar

Ljuvlig kladdig chokladkaka med salt och sött i en ljuvlig kombination.

200 g smör
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ¼ dl kakao
4 ägg
3 dl vetemjöl
150–200 g godiskolor av valfri sort, t ex Dumle

Garnering
2 dl jordnötter
200 g mjölkchoklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Skär godiskolorna i bitar.

4. Strö kolorna över smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.

6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.

7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Skär godiskolorna i bitar.
3. Skär godiskolorna i bitar.
4. Strö kolorna över smeten.
4. Strö kolorna över smeten.

 

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–32 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna i formen.
6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
6. Blanda jordnötterna och den smälta chokladen. Rör bara om precis så att det blandas.
7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.
7. Bred ut chokladen på kakan och låt den stelna. Skär sedan kakan i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

snickerskaka4 snickerskaka2 snickerskaka8

 

 

 

Lyxig chokladkladdkaka

Dagensrecept

lyxigkladdkaka4 lyxigkladdkaka6

Jag kan inte få nog av kladdkakor för det är så fantastiskt gott! I det här receptet har jag tillsatt mörk choklad i både smeten och på toppen och det gör oemotståndligt god & lyxig! Ös på med choklad för det är ju så gott!!!

Skärmavbild 2015-06-21 kl. 00.19.24
Citronkladdkaka – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Lyxig chokladkladdkaka med kokos

Ca 12 bitar 

Mörk choklad i kladdkakesmeten och på toppen gör den extra lyxig och god.

125 g smör
200 g mörk choklad
2 ½ dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl


Till formen
smör kokos 

Garnering
75–100 g mörk choklad, smält kokos eller florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i formen i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
 Låt kakan kallna i formen.

4. Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. 
Pudra över lite kokos eller florsocker.

1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och smält den på eftervärmen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i formen i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant.
2. Häll smeten i formen i en smord och bröad form, 22–23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
 Låt kakan kallna i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
 Låt kakan kallna i formen.

4. Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. 
Pudra över lite kokos eller florsocker.
4. Bred ut smält choklad på kakan och låt den stelna. 
Pudra över lite kokos eller florsocker.

lyxigkladdkaka2 lyxigkladdkaka3 lyxigkladdkaka1

Tyckte du om det här receptet? Här är några fler recept på kladdkakor:

Kladdkaka rocky road

Kladdkaka i långpanna

Kladdkaka med päron & mintchoklad

Äppelkladdkaka

Nutellakladdkaka med kokosbotten