MORGONLYX! Nybakta frallor till frukost är det bästa som finns! Gör den lättgjorda, knådfria degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten. Då spar du tid på morgonen och smakerna i mjölet hinner utvecklas ordentligt under den långa jäsningen. På morgonen tar du fram degen och bakar ut frallor. De behöver jäsa ytterligare ca en halvtimme, men det går snabbt att grädda dem, ca 10 min. Under tiden bröden jäser hinner du duka fram och förbereda resten av frukosten.
[caption id="attachment_35775" align="" width="200"]Baka ett lättgjort rustikt & gott grytbröd – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Knådfria frukostbullar
Ca 20 st25 g jäst
4 dl vatten, kallt
1 ½ tsk salt
1 msk honung
1 dl grahamsmjöl
6–8 dl vetemjölGÖR SÅ HÄR1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den). Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten (ca 8 timmar).
2. På morgonen: Knåda snabbt ihop degen på ett mjölat bakbord. Klipp 14–16 degbitar med en sax.
3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
[caption id="attachment_12999" align="" width="860"] 1. På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den). Täck bunken med plastfolie och låt den jäsa i kylen under natten (ca 8 timmar).[/caption]
[caption id="attachment_13000" align="" width="860"] 2. På morgonen: Knåda snabbt ihop degen på ett mjölat bakbord. Klipp 14–16 degbitar med en sax.[/caption]
[caption id="attachment_13001" align="" width="860"] 3. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_13002" align="" width="860"] 4. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler.[/caption]
TEKAKSFRALLOR. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Så lyxigt och gott bröd! Frallornas frallor! Går bra att frysa in. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! TEKAKSFRALLOR Ca 20 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm2 tsk salt1/2 …