Smör

smör

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola här!

Dagens fråga!

Hej Linda!

Jag bakade dina fluffiga tekakor. Men undrar om man ska smälta smöret? Det står: 150 g smör, rumsvarmt. Kan man använda margarin i stället för smör? Och ska man värma upp mjölken på spisen? Vad händer om man råkar smälta smöret?

Med vänlig hälsning Erken

Svar:

Smöret ska inte smältas utan tillsättas rumsvart. Man kan värma upp det snabbt i mikron om man inte orkar vänta tills det blir rumsvarmt.

Mjölken kan värmas till fingervarm, antingen i mikron eller på spisen. Lycka till med bakningen.

Man kan använda smält smör också, men risken finns att degen då blir kladdigare och att man tillsätter för mycket vetemjöl. Var noga med att degen inte får bli för tung och kompakt. Osmält smör smörjer också glutentrådarna bättre än smält. Glutentrådarna gör så att brödet jäser bättre och blir luftigare.

Kan man färga vaniljglass med karamellfärg?

Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för mer info.

 

Fråga:

Kan man färga vaniljglass med karamellfärg?

Svar: Ja, det går jättebra. Droppa några droppar hushållsfärg i glassen. Om glassen är hårt frusen bör den mjukna lite grann i rumstemperatur för att färgningen ska bli jämn. Rör om ordentligt med en sked.

Om du har en hushållsassistent kan du använda den att blanda med eftersom det kan vara tungt att blanda för hand (beroende på hur mycket glass det är). Låt glassen mjukna något i rumstemperatur, men inte för mycket för då blir den isig igen när man fryser in den.

 

färga glass