Snabba frukostbröd med havregryn
Nybakta bröd till frukost är bland det godaste som finns! Det här brödet går supersnabbt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Det innehåller bakpulver och behöver därför inte jäsa. Bakpulver är ett kemiskt jäsmedel som aktiveras under gräddningen i ugnen. Bröd bakat med bakpulver är allra godast att äta när det är nybakat.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Snabba frukostbröd med havregryn
Ca 8 st
Himmelskt goda bröd som går snabbt att göra som inte behöver jäsa. Om du inte har någon rågsikt går det bra att använda 4 dl vetemjöl i stället.
3 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1 dl havregryn
1 ½ tsk bakpuler
½ tsk salt
25 g smör, rumsvarmt
1 ägg
1 ¼ dl vatten
Garnering
vatten
1–2 msk havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke till en lite kladdig deg.
3. Rulla degen till en rulle på ett mjölat bakbord. Dela rullen i åtta lika stora bitar på ett mjölat bakbord. Rulla dem till bollar.
4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med vatten.
5. Strö lite havregryn över bröden. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills bröden fått fin färg. Bröden är allra godast nygräddade!