dagensrecept2 Nutellabullar7 Nutellabullar1

Supersaftiga och ljuvligt goda vetebullar som är fyllda med en gudomligt god Nutellakräm. Håll koll på bullarna i ugnen mot slutet så att inte fyllningen rinner över kanten vilket kan hända om man gräddar dem för länge. 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Nutellabullar

20–24 st

Deg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
75 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
1 nypa salt
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
100 g Nutella
30 g Philadelphiaost
2 msk florsocke
15 g smör, rumsvarmt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 20–24 bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten med tummen. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Tryck till hålet igen om det jäst ihop och lägg en klick Nutellafyllning i varje hål.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Håll koll på dem för det går snabbt på slutet. Om de gräddas för länge kan fyllningen rinna över. Låt dem svalna på ett galler.

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, strösocker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i 20–24 bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten med tummen. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Dela degen i 20–24 bitar. Rulla bollar av dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett hål i mitten med tummen. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

3. Fyllning: Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Tryck till hålet igen om det jäst ihop och lägg en klick Nutellafyllning i varje hål.

4. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Tryck till hålet igen om det jäst ihop och lägg en klick Nutellafyllning i varje hål.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Håll koll på dem för det går snabbt på slutet. Om de gräddas för länge kan fyllningen rinna över. Låt dem svalna på ett galler.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 min. Håll koll på dem för det går snabbt på slutet. Om de gräddas för länge kan fyllningen rinna över. Låt dem svalna på ett galler.

Nutellabullar3Nutellabullar5