PULL APART BREAD I USA kallas den här vetelängden för pull apart bread, dra isär-bröd på svenska. Den blir oerhört saftig och gräddas i en limpform. Superläcker, kul variant av en kanellängd. Och den blir extra saftig när den gräddas på detta sätt i en limpform!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Ca 12 bitar
25 g jäst
2 dl mjölk, ljummen
1/2 tsk salt
3/4 dl strösocker
1 ägg
50 g smör, rumsvarmt
5–7 dl vetemjöl
Fyllning
25 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
2 tsk mald kanel
Garnering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, socker, ägg, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Kavla ut degen till en rektangel, ½–1 cm tjock, på ett mjölat bakbord.
5. Bred ut smöret på degen och strö över socker och kanel. Dela degen i sex lika breda remsor från långsidan.
6. Lägg remsorna jämnt ovanpå varandra.
7. Nu har du en längd bestående av sex degremsor ovanpå varandra. Dela denna längd i 6 lika stora bitar.
8. Lägg högarna med bitar på tvären i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller med bakplåtspapper. Fördela dem jämnt i formen så det inte blir tomt i ena ändan. Om bitarna säckar ihop lite så reser de sig igen under jäsningen.
9. Pensla längden med ägg och strö över pärlsocker. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
10. Sänk värmen till 180 grader direkt när du sätter in längden i ugnen. Grädda den längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt längden svalna innan du skär den i bitar.
Klicka på filmen ovan för att se hur man bakar havrefrallor utan vetemjöl.
Nyttiga havrefrallor utan vetemjöl. Mycket lätta att baka och ljuvlig goda! Havremjölet är lätt att göra själv: mixa havregryn i en mixer med knivar.
HAVREMJÖL kan du göra själv genom att mixa havregryn i en knivmixer. Den färdiga mängden havregryn ska bli 6 dl havremjöl.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
FÖR DIABETIKER:
Havremjöl 6 dl = 165 kH
Filmjölk 2 dl = 10 kH
= 175/9 = 19 kH per fralla
9 stycken
6 dl havregrynsmjöl
3 ägg
2 dl yoghurt, filmjölk eller kvarg
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
Garnering
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser i en skål till en deg. Låt degen stå och dra åt sig vätska i 10 min.
3. Klicka ut degen med en sked i 9 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite havremjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Jag har bakat underbara sockerfria kladdkakemuffins fyllda med Tweek Corny Crunch. Dessa underbara chokladgodisar är crunchiga i mitten och täckta med läcker, sockerfri mjölkchoklad. Så himla bra och gott recept för alla som vill äta sockerfritt och nyttigare bakverk! Tweeks Corny Crunch passar så perfekt i de kladdiga muffinsen. Crunch + kladdkaka = JAAAA TACK!!!
BESTÄLL TWEEK GODIS på www.tweeksweets.com Med koden: linda FÅR DU EN EXTRA TWEEKPÅSE vid beställning över 200 kr!
12 st
150 g smör
2 dl sötströ av valfritt märke
3 ägg
¾ dl kakao
1 krm salt
1 3/4 dl mandelmjöl eller vetemjöl
Garnering
1 påse Tweek Corny Crunch
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut ca 12 muffinsformar på en plåt. Fyll formarna till ca 3/4 med smet.
3. Lägg 2-3 kulor Tweek Corny Crunch på varje muffins.
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 10 min.
Jag älskar Tweekgodis för att det är himmelskt gott och innehåller:
– 95 % mindre socker
– upp till 50 % mindre kalorier
– naturliga färg- och smakämnen och högt fiberinnehåll
BESTÄLL TWEEK GODIS på www.tweeksweets.com Med koden: linda FÅR DU EN EXTRA TWEEKPÅSE vid beställning över 200 kr!
Lågkolhydratlimpa. Baka med mandelmjöl ger ett mycket saftigt och oerhört mjukt bröd. Det här brödet är väldigt bra för den som vill äta lite kolhydrater. Varje skiva innehåller endast 2 kolhydrater. En dröm för diabetiker som letar efter ett bröd med få kolhydrater. Brödet är allra godast att äta med ett pålägg man gillar.
Bikarbonat ger en lite mustigare smak än bakpulver.
Ca 20 skivor per limpa
4 ägg
500 g Keso, 4 procentig (mixas)
6 dl mandelmjöl
3/4 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
2. Mixa Keso till en krämig röra med en stavmixer eller i en hushållsmaskin med knivar.
3. Vispa ihop ägg, Keso, mandelmjöl salt och bikarbonat med en elvisp.
4. Häll smeten i en limpform klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 55 min.
1 limpa = 38 kolhydrater
Jag skar upp min limpa i 20 bitar = (1,8 kolhydrater) 2 kolhydrater/skiva
Kolhydrater
Keso = 8,5 g kolhydrater (500 g, 4 procent)
Mandelmjöl = 30 kolhydrater (300 gram = 6 dl)