Bananbröd

Baka nyttiga bananmuffins – klicka här för recept!

BANANBRÖD Nyttigt bananbröd som jag kryddat med kanel. Så himla gott! Man kan utesluta kanelen om man vill, då blir det mer vanlig brödsmak, men med kanel blir det som ett nyttigt fikabröd helt utan socker. Jag älskar brödet med kanel, så himla gott!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Bananbröd

3 ägg
1 msk bakpulver
1 krm salt

1 msk kanel
1 banan
5 dl havregryn
2 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt med en elvisp i ca 2 minuter.

3. Häll smeten i en limpform, täckt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Ta upp kakan med pappret och låt den svalna utanför formen.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

KESOGRATÄNG

Kesogratäng är en nyttig och supergod maträtt! Servera gärna din Kesogratäng med en fräsch sallad. Kesogratängen innehåller väldigt få kolhydrater. Perfekt för den som vill äta lite kolhydrater (uppskattat hos diabetiker).

Till diabetiker: 
500 gr Keso 4 % = 8.5 gram kH
Hela formen innehåller totalt 10 gram kolhydrater.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

KESOGRATÄNG

4–5 portioner

500 g Keso (valfri fetthalt)
4 ägg
salt
svartpeppar

Fyllning
1 röd eller gul lök, hackad
2 nävar spenat
cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop Keso, ägg, salt och lite svartpeppar med en elvisp. Vispa i ca två minuter.

2. Rör ner hackad lök och spenat i Kesoröran.

3. Häll smeten i en ugnsform. Lägg på cocktailtomaterna.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Servera gärna med en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Chokladkolapaj

En ljuvligt god chokladkolapaj. Botten består av smulade Ballerinakakor och är fylld med en krämig, underbar chokladkolakräm. På toppen har jag spritsat härliga gräddtoppar. Så himla god!

Chokladkolapaj

12 bitar

Botten 
2 pkt Ballerina (valfri sort)
80 g smör, smält

Chokladkolakräm
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 msk kakao
50 g smör
150 g mörk choklad (eller mjölkchoklad)

Garnering
2 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa sönder Ballerinakakorna och blanda dem med det smälta smöret.

2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Tryck upp smulorna på kanten. 

3. Grädda kaksmulorna längst ner i ugnen i 10 min. 

4. Chokladkolakräm: Koka upp vispgrädde, sirap, strösocker och kakao. Låt det puttra till 122 grader (använd en digitaltermometer). Tillsätt sist chokladen, bruten i bitar, och låt den smälta ner i gräddblandningen. Rör om till en slät smet.

5. Häll chokladkolakrämen på pajbottnen. Låt den svalna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar. 

6. Spritsa vispgrädde på pajen. Förvara pajen i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

BANANGLASS

Nicecream – nyttig bananglass gjord av mjölk och banan! Den är fantastiskt god, krämig och lätt att göra! Ät glassen direkt när den är färdiggjord för när man fryser in den blir den hård och inte alls lika krämig.

BANANGLASS

2 frysta bananer
1 msk kakao (eller 1 tsk kanel)
1–2 dl mjölk (eller havremjölk)

GÖR SÅ HÄR
1. Frys in bananerna i skivor. Mixa bananerna i en hushållsmaskin med knivar.

2. Tillsätt kakao. Tillsätt lite mjölk i taget tills glassen med lagom krämig (om du tar för mycket mjölk blir det milkshake). Mixa till en krämig glass. Ät glassen direkt!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kanelbullesockerkaka i långpanna

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!

Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka!

Här får ni ett underbart gott recept på Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt – en saftig, mjuk botten med ett knastrande sockertäcke och smak av kanelbulle.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

Kanelbullesockerkaka i Lindas ugnsplåt – saftig, mjuk och smakar kanelbulle, men det är en sockerkaka. Fantastiskt god och ett väldigt populärt recept. Det är omöjligt att bara äta en bit… Så himla god! Går bra att frysa in!

Kanelbullesockerkaka i långpanna

ca 20 bitar

4 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk eller mjölk
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
200 g smör, smält
5 dl vetemjöl

Garnering
1–2 msk kanel
3–4 msk strösocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.

2. Häll smeten i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm. Pudra över hälften av kanelen och strösockret på ytan. Rör om hela smeten försiktigt med en sked eller slickepott. Strö sedan över resten av sockret och kanelen.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Låt den svalna innan du skär den i rutor.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

KANELBULLESOCKERKAKA UTAN SOCKER
Baka en kanelbullesockerkaka utan socker – en nyttigare variant med knappt några kolhydrater! Supergod!!! Klicka till receptet här!

Baka en kanelbullesockerkaka i en vanlig sockerkaksform – klicka här för recept