Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Schweizernötsbräck

schweizernotbrack2 schweizernotbrack6 schweizernotbrack7

Det allra enklaste godiset! Schweizernötsbräcket är ljuvligt gott och består bara av två ingredienser – mjölkchoklad och hasselnötter. Nötterna rostas i ugnen vilket gör att nötsmaken blir godare och konsistensen krispigare. Jag har gjort två längder av chokladen som man bryter i bitar, men det går också bra att göra mindre portionsbitar som får stelna i kylen.

Gör de allra läckraste & godaste Daimfudge-bitarna! Klicka här för recept!
Gör de allra läckraste & godaste Daimfudge-bitarna! Klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Schweizernötsbräck

2 st

ca 75 g hasselnötter
200 g mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.

2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.

3. Hacka nötterna med en vass kniv.

4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.

5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.

6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 min.
2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.
2. Gnugga nötterna mellan händerna tills överflödigt skal lossnat.
3. Hacka nötterna med en vass kniv.
3. Hacka nötterna med en vass kniv.
4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.
4. Smält chokladen i en skål över vattenblad.
5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.
5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.
6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.
6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen för den kan mjukna i rumsvärme.

 

utvald schweizernotbrack4 schweizernotbrack3 schweizernotbrack2 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

0

Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka som är supersaftig & ljuvligt god! En riktig 10-poängare!

0

Nötfudge

Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd. En perfekt smakkombination!

0

Nutellachokladkladdkaka med kokos

Allt gott i ett – Nutella, choklad och kladdkaka i ett. En perfekt kombination!

0

Oreofudge

Superläcker, mjuk och god chokladfudge med bitar av smarriga Oreokex.

0

Chokladfudge med flingsalt

Flingsalt förhöjer smaken på den lena, härliga fudgen – en underbar kombination!

0

Daimfudge

Krämig fudge i kombination med knaprig Diam – bedårande gott!

0

5-minuters chokladfudge med 3 ingredienser

Drömgod fudge som går blixtsnabbt att göra. En riktig favorit!!!

0

Krämig pepparkaksglass

En drömgod, krämig, helt fantastisk pepparkaksglass som blir julens höjdpunkt! Tar ca 5 min att göra (exklusive frysning).

0

Mintkrokantkladdkaka

Drömgod kladdkaka med läckert mintchokladhack på toppen! Ljuvligt gott!

0

3-minuters tunnbröd

Snabbgjorda, gudomligt goda tunnbröd med bakpulver som inte behöver jäsa.

0

Daimfudge-bars

Lyxiga lättgjorda fudge bars med knaprig Diam i smeten och på toppen – fantastiskt gott!

0