En gudomligt god och lyxig mousse som är busenkel att göra själv. Gör den samma dag som den ska serveras och förvara den i kylen tills den ska ätas.
Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
After Eight chokladmousse
6 portioner
3 dl vispgrädde (1 ½ + 1 ½ dl)
150 g mörk choklad
12 plattor After Eight, skurna i bitar
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp hälften av vispgrädden i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och smält den i grädden. Stäng av värmen direkt när det börjar bubbla. Låt blandningen kallna helt.
2. Vispa andra hälften av grädden fluffig.
3. Häll ner den kalla chokladgrädden i den vispade grädden. Vispa till en mousse, men inte för länge för då blir moussen gryning.
4. Skär hälften av After Eight-plattorna i bitar.
5. Fördela moussen i 6 glas. Strö över After Eight bitarna. Garnera med en After Eight platta i varje glas.