Saffransflorsockerbullar med vit choklad i långpanna
Det är smidigt och enkelt att baka bullar i långpanna och de blir oerhört saftiga och goda när de jäser ihop i formen.
Dessa ljuvliga bullar är fyllda med vit choklad och det passar superbra ihop i saffran, men man kan fylla dem med mandelmassa eller vaniljkräm om man vill. Det är också supergott!
Jag älskar dessa goda, saftiga bullar!Tips! Om du vill fylla bullarna med något annat kan du blanda ihop smör, strösocker och kanel och lägga ca 2 tsk fyllning i varje bulle! Mandelmassa, socker och kanel är också gott som fyllning.
[caption id="attachment_37752" align="" width="215"] Ljuvligt god sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept![/caption]
[caption id="attachment_37755" align="" width="215"]Baka en saftig & ljuvligt god saffranskrans – klicka här för länk till receptet![/caption]
Tips! Strunta i saffranet och tillsätt 1 tsk kanel i degen istället när julen är slut!
Tips! Följ mig gärna påInstagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Saffransflorsockerbullar med vit choklad i långpanna
12 stDeg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
¾ dl strösocker
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ krm salt
1 ägg
115 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjölFyllningca 200 g vit choklad (2–3 bitar i varje bulle)Garnering
1 ägg
florsocker eller pärlsockerGÖR SÅ HÄR1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.
4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.
[caption id="attachment_37757" align="" width="860"] 1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.[/caption]
[caption id="attachment_37758" align="" width="860"] 2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.[/caption]
[caption id="attachment_37759" align="" width="860"] 3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.[/caption]
[caption id="attachment_37760" align="" width="860"] 4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.[/caption]
[caption id="attachment_37761" align="" width="860"] 5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).[/caption]
[caption id="attachment_37762" align="" width="860"] 6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering. [/caption]
Chokladbullar! Supersaftiga, ljuvligt goda bullar med chokladfyllning. Man väljer själv vilken sorts choklad man vill ha i bullarna. Jag valde mjölkchoklad denna gång och det är magiskt gott! Men det går bra med vilken sorts choklad man vill. Tips! Fyll hälften av bullarna med choklad och hälften med smör, kanel och strösocker (vanliga kanelbullar). CHOKLADBULLAR 30–40 …