saffransflorsockerlångpanna3 saffransflorsockerlångpanna2

Det är smidigt och enkelt att baka bullar i långpanna och de blir oerhört saftiga och goda när de jäser ihop i formen.

Dessa ljuvliga bullar är fyllda med vit choklad och det passar superbra ihop i saffran, men man kan fylla dem med mandelmassa eller vaniljkräm om man vill. Det är också supergott!

Jag älskar dessa goda, saftiga bullar!

Tips! Om du vill fylla bullarna med något annat kan du blanda ihop smör, strösocker och kanel och lägga ca 2 tsk fyllning i varje bulle! Mandelmassa, socker och kanel är också gott som fyllning.

Tips! Strunta i saffranet och tillsätt 1 tsk kanel i degen istället när julen är slut!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Saffransflorsockerbullar med vit choklad i långpanna

12 st

Deg
½ g saffran + 1 tsk strösocker
25 g jäst
1 ½ dl mjölk, fingervarm
¾ dl strösocker
2 krm kardemummakärnor, mortlade
½ krm salt
1 ägg
115 g smör, rumsvarmt
6–7 dl vetemjöl

Fyllning
ca 200 g vit choklad (2–3 bitar i varje bulle)

Garnering
1 ägg
florsocker eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.

3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.

4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

1. Mortla saffran och strösocker. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 50 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.

3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.

3. Forma släta bullar av dem. Tryck ner 2–3 bitar vit choklad i varje bulle och nyp ihop ordentligt.

4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Lägg bullarna med skarven nedåt i en form med kanter, ca 24 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg (strö över pärlsocker om du vill ha det).

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på ett galler. Pudra över florsocker före servering. utvald saffransflorsockerlångpanna4 saffransflorsockerlångpanna1