Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas jul Okategoriserade

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

pannacottapepparkaka2 pannacottapepparkaka4 pannacottapepparkaka5

En ljuvligt god juldessert! Ett lyxigt recept på pannacotta smaksatt med härlig, vit choklad. Panacotta är en klassisk Italiensk dessert. Den består av uppvärmd grädde som blandas med gelatin och kyls ner. Konsistensen är mycket len, krämig och god.

Ljuvligt god sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept!
Ljuvligt god sötsalt chokladkolapaj – klicka här för recept!

Tips! Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Vit chokladpannacotta med pepparkaka

Ca 6 portioner

1 ½ gelatinblad
3 dl vispgrädde
½ dl mjölk
150 g vit choklad 

Garnering
några pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.

2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.

3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.

4. Garnering: Bryt sönder några pepparkakor i bitar.

5. Strö pepparkaksbitarna över pannacottan i glasen. Garnera med en hel pepparkaka.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5–8 min.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
2. Koka upp vispgrädde och mjölk i en kastrull. Ta bort den från värmen. Krama ur gelatinet så överflödigt vatten försvinner. Rör ner gelatinet i gräddmjölken och blanda ordentligt. Tillsätt den vita chokladen i bitar och rör om till en jämn smet.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
3. Häll upp gräddblandningen i ca 6 dessertglas. Låt dem stå i kylen och stelna i ca 2 tim.
4. Garnering: Bryt sönder några pepparkakor i bitar.
4. Garnering: Bryt sönder några pepparkakor i bitar.
5. Strö pepparkaksbitarna över pannacottan i glasen. Garnera med en hel pepparkaka.
5. Strö pepparkaksbitarna över pannacottan i glasen. Garnera med en hel pepparkaka. pannacottapepparkaka7 pannacottapepparkaka1 pannacottapepparkaka3 utvald pannacottapepparkaka6

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffranmazarinkaka

Lyxig, läcker saffranmazarinkaka som garanterat har en rykande åtgång. En perfekt dessert i juletider!

0

Sötsalt chokladkolapaj

Ljuvlig chokladpaj med en superhärlig kolakräm, täckt med krämig chokladganache! Vilken dröm!!!

0

Rostad mandelbräck

Det allra enklaste godiset man kan tänka sig. Men också ett av det godaste! Enkelt är bäst!

0

Lättgjord fudge med florsocker

Drömgod fudge som är oerhört enkel att göra själv!

0

Cashewbräck

Lättgjort, enkelt godis som är ljuvligt gott! De salta nötterna i kombination med chokladen är fantastisk!

0

Schweizernötsbräck

Gudomligt gott och lättgjort godis med en fantastisk smak av schweizernötschoklad!

0

Nyttig jordgubbsglass utan socker

Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass som är supernyttig!

0

Saffranssockerkaka

Saffranssockerkaka som är supersaftig & ljuvligt god! En riktig 10-poängare!

0

Nötfudge

Nötterna i den lena, goda fudgen ger ett härlig tuggmotstånd. En perfekt smakkombination!

0

Nutellachokladkladdkaka med kokos

Allt gott i ett – Nutella, choklad och kladdkaka i ett. En perfekt kombination!

0

Oreofudge

Superläcker, mjuk och god chokladfudge med bitar av smarriga Oreokex.

0

Chokladfudge med flingsalt

Flingsalt förhöjer smaken på den lena, härliga fudgen – en underbar kombination!

0