Frisk, fräsch och ljuvligt god bärglass! När man är sugen på något sött och gott är den helt underbar och du kan äta med gott samvete eftersom den är nyttig! Det går bra att använda frysta bär från butiken, men på sommaren kan du passa på att frysa in färska bär för de har mer smak än frysta. Men på vintern funkar de frysta kanon!
Nyttig bärglass utan socker
2 portioner
150 g hallon
50 g blåbär
1 fryst banan
ca 1 dl mjölk (eller mild yoghurt naturell)
GÖR SÅ HÄR
1. Skär bananen i bitar och lägg dem tillsammans med hallonen och blåbären i en mixer. Mixa alla ingredienserna till en slät glass. Tillsätt mjölken, lite i taget tills glassen är lagom tjock och slät. Ät glassen direkt eller täck den med plastfolié om du fryser in den. Den är allra godast och krämigast när den är nygjord. Tänk på att den smälter snabbt!