Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Okategoriserade

Hemgjorda chips i mikron

140 röster

chipsimikron4 chipsimikron1

Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta! 

Jag trodde knappt det var sant när jag fick reda på att man kunde göra chips i mikron, men det funkar helt perfekt! Jag tycker de blir mycket godare och känns fräschare än köpta. Dessa chips innehåller minimalt med fett och rapsoljan man använder hälsosam för kroppen. Så dessa chips kan du med njuta av med gott samvete!

[caption id="attachment_40079" align="alignnone" width="215"]Nyttig hallonglass utan socker – klicka här för recept! Nyttig hallonglass utan socker – klicka här för recept![/caption] [caption id="attachment_40177" align="alignnone" width="215"]Knapriga, nyttiga äppelchips med kanel – klicka här för recept! Knapriga, nyttiga äppelchips med kanel – klicka här för recept![/caption]

Så gör du chips med vitlökssmak – klicka här!

Hemgjorda chips i mikron

 

2 potatisar
ca 1 tsk rapsolja
salt

1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.

2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.

3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.

4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret. [caption id="attachment_40078" align="alignnone" width="860"]1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja. 1. Lägg ett bakplåtspapper på en stor tallrik eller på den runa plattan i mikron. Pensla det med ett tunt lager olja.[/caption] [caption id="attachment_40074" align="alignnone" width="860"]2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel. 2. Tvätta potatisarna noga och torka dem torra. Skiva potatisarna tunt med en osthyvel.[/caption] [caption id="attachment_40075" align="alignnone" width="860"]3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt. 3. Lägg ut potatisarna på bakplåtspappret (de får inte överlappa varandra). Strö över salt.[/caption] [caption id="attachment_40076" align="alignnone" width="860"]4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret. 4. Kör potatisarna i mikron i 5–9 min tills de får en gulbrun färg. Tiden varierar beroende på hur många potatisskivor du har och vilken styrka din mikro har. Om du har en liten mikro och bara får plats med en vanlig måltidstallrik får du köra en potatis i taget. Då tar det 3–4 minuter i mikron. Låt potatisarna kallna på pappret.[/caption]

chipsimikron4 chipsimikron1 chipsimikron3

Så gör du chips med vitlökssmak – klicka här!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Megakokosboll

Denna läckerhet säljs i butikerna, men gör den själv i stället – mycket godare & billigare!

0

Mintkrokantbollar

Ljuvligt goda havrebollar rullade i en hackad mintkrokant-chokladkaka. Mums!

0

Kolakaka

En kladdig chokladbotten och ett segt täckte av den allra härligaste kolakrämen. Ljuvligt gott!

0

Semmelbaguette med hallongrädde

Perfekt, luftig semmelbulle i form av en baguette. Kombinationen vispgrädde och hallon är oslagbart god!

0

Semmelbaguette

Superläcker, avlång semla som räcker till många! Äntligen kan du bestämma själv exakt hur stor semla du vill ha.

0

Lindas semlor

Extra saftiga semmelbullar som garanterat gör succé!

0

Nyttig hallonglass utan socker

Fräsch, supergod bärglass som bara tar några minuter att göra!

0

Klassisk kladdkaka

En perfekt kladdkaka! Ett av de populäraste kakorna som finns och det här receptet är väl beprövat.

0

Rostad granola

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Nötter, mandlar och frön ger ett härligt tuggmotstånd och rostningen gör granolan lätt knaprig.

0

Glace au four

En lyxig glassbomb på en frasig marängbotten med ett ljuvligt marängtäcke som gratineras i ugnen. Vaniljglass, hallon och krossad choklad – mums!

0

Blixtfrallor

Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Klara på bara 15 min!

0

Enkel filmjölkslimpa

Ljuvligt god och lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Rör ihop degen på några minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen!

0