Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Enkel filmjölkslimpa

filmjölkslimpa3 filmjölkslimpa6 filmjölkslimpa5

Filmjölkslimpa är ljuvligt gott och superlätt att baka själv. Ingredienserna blandas ihop i en bunke till en kladdig deg och behöver inte jäsa. Supersmidigt och enkelt! Jag älskar filmjölkslimpa för den blir oerhört saftig, god, mjuk och härlig!

Tips!
Tillsätt t ex 1 dl lingonsylt, hasselnötter, några torkade aprikoser eller en riven morot i degen. Jättegott!

Hembakta Polarkakor är supergott och lätt att göra själv – klicka här för recept!
Hembakta Polarkakor är supergott och lätt att göra själv – klicka här för recept!

Enkel filmjölkslimpa

1 st

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
1 dl linfrön
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Garnering
vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap.

3. Rör ihop allt till en kladdig smet.

4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.
2. Tillsätt filmjölk och sirap.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
3. Rör ihop allt till en kladdig smet.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
4. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor.

filmjölkslimpa1 filmjölkslimpa2 filmjölkslimpa7 filmjölkslimpa4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0

Kalljästa grova frukostfrallor

Gör degen på kvällen och servera nygräddade, nyttiga frallor till frukost!

0

Jäsfria frukostbullar

Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.

0