En fullkomligt underbar After Eightkladdkaka som fick högsta betyg av alla mina vänner när jag serverade den som dessert efter en middag. Alla ville ha receptet och den här kakan kommer garanterat bli en favorit i mitt hem. Även mina barn var som galna i kakan och vill ha mer, men tyvärr tog den slut alldeles för fort.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Lyxig After Eightkladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
3 msk kakao
1 ¾ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
ca 8 plattor After Eight
Mintchokladglasyr
ca 25 plattor After Eight
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter (bröa gärna formen med kokos i stället för ströbröd).
3. Skär ca 8 After Eight-plattor på mitten och stick ner dem i smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Mintchokladglasyr: Smält ca 25 After Eight-plattor över vattenbad.
6. Bred ut mintchokladkrämen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass.