Drömgod marängtårta fylld med vit chokladmousse, jordgubbar och choklad. Vanliga ingredienser som tillsammans blir en superläcker, perfekt tårta. Enkelt är gott! Tårtan passar vid alla tillfällen och älskas av både barn och vuxna.
[caption id="attachment_36451" align="" width="215"]Baka en superläcker kokoskladdkaka – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse
16–20 bitarMarängbotten
6 äggvitor
3 dl strösockerVit chokladmousse
7 dl vispgrädde
300 g vit choklad, smält
2 äggulorFyllning & garnering
ca 1 liter jordgubbar (eller efter eget önskemål)200 g mörk choklad, smältGÖR SÅ HÄR1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.
2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt den kallna på plåten.
3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.
4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.
5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och strö dem över grädden.
6. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och jordgubbarna. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut grädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen.
[caption id="attachment_33054" align="" width="860"] 1. Marängbotten: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa till ett hårt skum.[/caption]
[caption id="attachment_33053" align="" width="860"] 2. Bred ut marängsmeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 30 x 38 cm. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 100–110 min. Låt den kallna på plåten.[/caption]
[caption id="attachment_33052" align="" width="860"] 3. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för fast för då blir moussen grynig. Tillsätt den vita, smälta chokladen samt äggulorna. Blanda försiktigt ihop allt till en slät mousse.[/caption]
[caption id="attachment_33051" align="" width="860"] 4. Dela marängbottnen på mitten och lägg ena delen på en bricka. Ringla smält choklad över bottnen. Låt den stelna.[/caption]
[caption id="attachment_33050" align="" width="860"] 5. Bred ut hälften av grädden på bottnen. Skär hälften av jordgubbarna i småbitar och strö dem över grädden.[/caption]
[caption id="attachment_33048" align="" width="860"] 6. Lägg på den andra bottnen ovanpå grädden och jordgubbarna. Ringla smält choklad över den översta marängbottnen. Låt den stelna. Bred ut grädde. Ringla choklad över grädden och garnera med jordgubbar. Förvara tårtan i kylen![/caption]
Vit kladdkaka är himmelskt gott och denna kladdkaka har jag garnerat med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar och vips så har jag förvandlat den till en superläcker tårta. Så himla god!
Gräddig, chokladig & frasig marängtårta med fluffig hallongrädde! Den är magiskt god! Passar alla kalas, fester, skolavslutningar och kafferep! Både vuxna och barn älskar denna tårta. HALLONMARÄNGTÅRTA I LÅNGPANNA 16–20 bitar Marängbotten 6 äggvitor 3 dl strösocker Ovanpå bottnen 200 g mörk choklad Fyllning 10 dl vispgrädde 200 g vit choklad, finhackad 2–3 dl hallon Garnering 2 dl …