Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Grötbullar

219 röster
grötbullar1 grötbullar3 grötbullar8 Ett av de saftigaste och godaste bröden som jag bakat, enligt mina barn! De älskar dessa frallor! Gröten i degen gör bullarna oerhört mjuka och härliga. Om du har havregrynsgröt över efter frukosten kan du passa på att röra ner den i bröddegen. Eller följ receptet enligt nedan och gör en enkel havregrynsgröt som blandas med övriga ingredienser. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här! [caption id="attachment_35116" align="alignnone" width="308"]Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept! Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola 

Grötbullar 

16–20 st Gröt 2 dl havregryn 3 ½ dl vatten, kallt 50 g smör, rumsvarmt 25 g jäst 2 dl mjölk, fingervarm 1 ½ tsk salt 2 msk ljus sirap ca 8 dl vetemjöl Garnering havregryn GÖR SÅ HÄR 1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna. 2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och sirap med vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 3. Dela degen i 16–20 bitar. 4. Forma dem till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn. 6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här! [caption id="attachment_33152" align="alignnone" width="860"]1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. 1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna.[/caption] [caption id="attachment_33153" align="alignnone" width="860"]2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och sirap med vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och sirap med vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_33151" align="alignnone" width="860"]3. Dela degen i 16–20 bitar. 3. Dela degen i 16–20 bitar.[/caption] [caption id="attachment_33150" align="alignnone" width="860"]4. Forma dem till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 4. Forma dem till runda bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.[/caption] [caption id="attachment_33149" align="alignnone" width="860"]5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn. 5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn.[/caption] [caption id="attachment_33148" align="alignnone" width="860"]6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. 6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–14 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.[/caption] grötbullar3 grötbullar2 utvald grötbullar8  Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kokosmums

Ljuvliga, fluffiga skumrutor täckta med kokos, som fullkomligt smälter i munnen.

0

Hallon- & blåbärsbakelser

Ljuvligt god och bärig bakelse med lite lätt kladdig bottnen och en klick grädde på toppen.

0

Marängtårta med jordgubbar & vit chokladmousse

Drömgod tårta med frasiga marängbottnar fyllda med fluffig vit chokladmousse, choklad och jordgubbar.

0

Korv i bröd/Pinnbröd

Jättegoda korv i bröd som kan gräddas på grillen eller i ugnen.

0

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0

Jordgubbskladdkakebakelser

Baka min fantastiskt goda jordgubbskladdkaka och gör busenkla, men ljuvligt goda bakelser av dem.

0

Segknapriga kolasnittar

Lite sega inuti och knapriga på ytan – utsökt goda!

0

Morotslimpa med råg

Morötterna i degen gör limpan extra saftig & god och rågmjölet tillför nyttig fibrer!

0

Rund kärleksmumskaka

Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

0

Fryst jordgubbscheesecake

En smulig botten och ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott!

0

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

Hela kakan görs av samma deg vilket gör den oerhört lättbakad.

0