ca 12 bitarBotten
250 g digestivekex
100 g smör, smältFyllning
ca 400 g jordgubbar, mosade
1 ½ dl strösocker
2 ägg, delade i vitor & gulor
5 dl vispgrädde
400 g färskost, t ex PhiladelphiaGarnering3–4 jordgubbarGÖR SÅ HÄR1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.
2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.
3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.
4. Bred ut fyllningen på smulbottnen.
5. Garnering: Mosa jordgubbarna och ringla dem över ytan. Rör om lite försiktigt med en gaffel så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering.
[caption id="attachment_32857" align="" width="860"] 1. Smula sönder digestivekexen och blanda ihop dem med smöret. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_32856" align="" width="860"] 2. Mosa jordgubbarna ihop med strösockret.[/caption]
[caption id="attachment_32855" align="" width="860"] 3. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa upp äggulan. Vispa grädden, inte för hårt, och blanda den med färskosten, äggvitan och äggulan. Rör ner de mosade jordgubbarna.[/caption]
[caption id="attachment_32853" align="" width="860"] 4. Bred ut fyllningen på smulbottnen.[/caption]
[caption id="attachment_32852" align="" width="860"] 5. Garnering: Mosa jordgubbarna och ringla dem över ytan. Rör om lite försiktigt med en gaffel så ytan blir marmorerad. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den ca 30 min före servering.[/caption]
Här får ni två recept på pajdeg, till en söt, klassisk bärpaj och till en matig, klassisk matpaj. Fyllningen kan varieras efter egen smak Här får ni tips på ost- och skinkpaj – klicka för recept! Här får ni tips på bärpaj – klicka för recept! Pajdeg (matig paj), recept: 125 g smör, kylskåpskallt 1 nypa salt …
En makalöst god, krämig och mycket lättgjort glasstårta som både vuxna och barn älskar! Den passar som dessert efter en god middag eller som tårta på ett födelsedagskalas. Fyllningen kan varieras efter egen smak. Släng i någon form av choklad som du gillar. Tips! Baka en ljuvligt god Ballerina glasstårta – klicka här för …