Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Korv i bröd/Pinnbröd

korvibröd1

Korv i bröd är jättegott och uppskattat att servera till både barn och vuxna. Det går bra att grilla dem på grillen i stället för att grädda dem i ugnen. Men tänk på att inte ha för varm glöd som brinner för hårt för då bränns bröden och korvarna blir inte varma inuti.

Baka saftiga, goda hamburgerbröd – klicka här för recept!
Baka saftiga, goda hamburgerbröd – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Korv i bröd

ca 10 st

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Garnering
1 ägg 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Dela degen i ca 10 bitar.

3. Rulla ut degbitarna till smala längder, något längre än korven.

4. Snurra degen runt korven och avsluta med ändarna under korven.

5. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Pensla degen med ägg (kan uteslutas, men då blir bröden matta i stället för blanka).

7. Grädda korvarna mitt i ugnen i 10–14 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

 

2. Dela degen i ca 10 bitar.
2. Dela degen i ca 10 bitar.

 

3. Rulla ut degbitarna till smala längder, något längre än korven.
3. Rulla ut degbitarna till smala längder, något längre än korven.

 

4. Snurra degen runt korven och avsluta med ändarna under korven.
4. Snurra degen runt korven och avsluta med ändarna under korven.

 

5. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Lägg korvarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 230 grader.

 

6. Pensla degen med ägg (kan uteslutas, men då blir bröden matta i stället för blanka).
6. Pensla degen med ägg (kan uteslutas, men då blir bröden matta i stället för blanka).

 

7. Grädda korvarna mitt i ugnen i 10–14 min.
7. Grädda korvarna mitt i ugnen i 10–14 min.

 

korvibröd2

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jordgubbskladdkaka

Bästa, godaste jordgubbskladdkakan – och den är så lätt att göra!

0

Jordgubbskladdkakebakelser

Baka min fantastiskt goda jordgubbskladdkaka och gör busenkla, men ljuvligt goda bakelser av dem.

0

Segknapriga kolasnittar

Lite sega inuti och knapriga på ytan – utsökt goda!

0

Morotslimpa med råg

Morötterna i degen gör limpan extra saftig & god och rågmjölet tillför nyttig fibrer!

0

Rund kärleksmumskaka

Oerhört saftig chokladbottnen med en ljuvlig chokladglasyr och kokosflingor på toppen!

0

Fryst jordgubbscheesecake

En smulig botten och ljuvliga jordgubbar i den krämiga, frysta fyllningen är makalöst gott!

0

Saftiga blåbärsrutor med smultopp

Hela kakan görs av samma deg vilket gör den oerhört lättbakad.

0

Segmjuk blåbärskaka i limpform

Favoritkaka! Lättbakad blåbärskaka med lite segmjuka, frasiga kanter som bakas utan bakpulver.

0

Calzone – inbakad pizza

Älskade Calzone! Underbar, inbakad pizza fylld med ost, skinka, tomatsås och oregano (kan varieras).

0

Knäckig jordgubbspaj

Läckraste jordgubbspajen med ett underbart, knäckigt smultäcke.

0

Randigt brytbröd med flingsalt

Läckert, snyggt & ljuvligt gott brytbröd med flingsalt på toppen.

0