Underbart god, läcker limpa helt utan mjöl! Frön, nötter och mandlar blandas bara med några uppvispade ägg. Busenkelt , supernyttigt och så himla gott!
Konsistens
Limpan är lite ”hård” i konsistensen och det ska den vara (den innehåller bara hårda frön, nötter och mandlar + ägg och kan inte bli mjuk). Jag älskar konsistensen på brödet och det är ljuvligt gott att avnjuta brödet med smör, ost och en skiva paprika. Eller något annat pålägg man gillar.
Tips!
Funkar bra för den som äter glutenfritt + LCHF
Frölimpa utan mjöl
1 st
100 g hasselnötter
100 g sötmandel
2 dl linfrön
2 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 ½ dl sesamfrön
3 msk chiafrön
¾ tsk salt
5 ägg
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla nötter, mandlar, frön och salt i en skål.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.
3. Blanda ihop fröblandningen med äggsmeten.
4. Häll brödsmeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Låt den kallna i formen.