Bloggar Lindas Bakskola Okategoriserade

Slipp torra bullar – 3 enkla tips!

Skärmavbild 2016-02-16 kl. 12.58.12
Saftiga Nutellabullar som du enkelt bakar själv – klicka här för recept!

Receptet på de goda Nutellabullarna på bilden hittar du här: https://lindasbakskola.se/slipp-torra-bullar-3-enkla-tips/ 

3 tips för saftiga, goda bullar!

1. Tillsätt inte för mycket mjöl i degen så den blir tung och kompakt. Den ska vara smidig och lätt att jobba med.

2. Tillsätt hårt smör istället för smält i degen. Det gör att glutennätet håller bättre under jäsningen samt att risken för att tillsätta för mycket mjöl minskar.

3. Knåda degen ordentligt så glutentrådarna blir starka. Det gör att bullarna jäser bra, behåller luftbubblorna i degen och de förblir fluffiga och mjuka efter gräddningen. Utan starka glutentrådar blir bullarna kompakta och trista eftersom de inte behåller luftbubblorna i sitt glutennätverk.

Fler goda bullar hittar du här:

Saftiga, härliga klassiska kanelbullar! Klicka här för recept!
Saftiga, härliga klassiska kanelbullar! Klicka här för recept!
Magiskt god mjölkchokladkrans! Klicka här för länk till receptet!
Magiskt god mjölkchokladkrans! Klicka här för länk till receptet!
Läckraste, godaste philadelphiabullarna med citron – klicka här för recept!
Läckraste, godaste philadelphiabullarna med citron – klicka här för recept!

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Piroger

Så gör man vansinnigt goda piroger med valfri fyllning, steg-för-steg. Klicka på rubriken!

0

Oreokladdkaka

Superläcker kladdkaka med inbakade Oreokex i smeten. En fullträff!

0

Igelkottkakor

Kreativ bakning! Roliga, spröda & goda mördegskakor i form av igelkottar!

0

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

Baka utan ugn! En krämig, frisk, fräsch och fryst fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En ljuvligt god kombination till den smuliga bottnen.

0

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0

Finska pinnar

Spröda, klassika goda mördegskakor med hackad sötmandel och pärlsocker.

0

Köttfärscalzone – inbakad pizza

Matig & underbart god inbakad pizza! Köttfärs i calzonen är gudomligt gott!

0

Kokosbollar

De allra underbaraste havrebollarna rullade i kokos! Ett favoritrecept som har en rykande åtgång!

0