Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

citronpassionscheesecake3 citronpassionscheesecake4

Baka utan ugn! Frisk, fräsch & krämig fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En perfekt kombination till den smuliga bottnen. En perfekt efterrätt som kan förberedas och göras ett par dagar innan servering.

marängpassionsmoussetarta12
Superläcker marängtårta med passionsmousse – klicka här för recept!

Citron- & passionsfruktscheesecake

Botten
100 g smör
250 g digestivekex, söndersmulade

Fyllning
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (ej original)
200 g färskost, t ex Philadelphia
4 passionsfrukter
1 citron, rivet skal

Garnering
passionsfrukt

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.

2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.

3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).

4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den minst 20 min före servering. Låt den mjukna något innan den äts.

1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.
1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).
3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).
4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.
4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.

citronpassionscheesecake5 citronpassionscheesecake1 citronpassionscheesecake2 citronpassionscheesecake6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0

Finska pinnar

Spröda, klassika goda mördegskakor med hackad sötmandel och pärlsocker.

0

Köttfärscalzone – inbakad pizza

Matig & underbart god inbakad pizza! Köttfärs i calzonen är gudomligt gott!

0

Kokosbollar

De allra underbaraste havrebollarna rullade i kokos! Ett favoritrecept som har en rykande åtgång!

0

Fudgecake

Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge!

0

Havrescones

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte!

0

Oboybollar

Drömgoda havrebollar med Oboy i degen. Mums!

0

Chokladbollstårta

Läcker tårta som passa lika bra på barnkalaset som efter en god middag eller som fredagsmys framför tv:n.

0