Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Fryst citron- & passionsfruktscheesecake

citronpassionscheesecake3 citronpassionscheesecake4 Baka utan ugn! Frisk, fräsch & krämig fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En perfekt kombination till den smuliga bottnen. En perfekt efterrätt som kan förberedas och göras ett par dagar innan servering. [caption id="attachment_41880" align="" width="215"]marängpassionsmoussetarta12 Superläcker marängtårta med passionsmousse – klicka här för recept![/caption]

Citron- & passionsfruktscheesecake

Botten 100 g smör 250 g digestivekex, söndersmulade Fyllning 5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk, sötad (ej original) 200 g färskost, t ex Philadelphia 4 passionsfrukter 1 citron, rivet skal Garnering passionsfrukt GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke. 2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. 3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering). 4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den minst 20 min före servering. Låt den mjukna något innan den äts. [caption id="attachment_42183" align="" width="860"]1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke. 1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.[/caption] [caption id="attachment_42185" align="" width="860"]2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. 2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_42184" align="" width="860"]3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering). 3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).[/caption] [caption id="attachment_42186" align="" width="860"]4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts. 4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den en stund innan servering. Låt den mjukna något innan den äts.[/caption] citronpassionscheesecake5 citronpassionscheesecake1 citronpassionscheesecake2 citronpassionscheesecake6

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Socker i bröddegen förbättrar jäsningen

– och det bästa av allt, det förbränns helt under jäsningsprocessen. Läs mer i artikeln.

0

Mjölfria Kesobröd

Mjuka, tunna, saftiga brödrutor utan en gnutta mjöl – fyllda med nyttiga frön och Keso.

0

Amerikansk mjölkchokladcookie

En gigantisk cookie som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med härlig mjölkchoklad & sötmandel – en stor favorit!

0

Lindas hemgjorda Gorbys piroger

Matiga, populära piroger fyllda med köttfärssås & ost. Inspirerade av köpepirogen Gorbys.

0

Finska pinnar

Spröda, klassika goda mördegskakor med hackad sötmandel och pärlsocker.

0

Köttfärscalzone – inbakad pizza

Matig & underbart god inbakad pizza! Köttfärs i calzonen är gudomligt gott!

0

Kokosbollar

De allra underbaraste havrebollarna rullade i kokos! Ett favoritrecept som har en rykande åtgång!

0

Fudgecake

Den lätt kladdiga, segmjuka bottnen täcks av en magiskt god kolafudge!

0

Havrescones

Färdiga frukostbröd på 20 min – knapriga på ytan med ett saftigt innanmäte!

0

Oboybollar

Drömgoda havrebollar med Oboy i degen. Mums!

0

Chokladbollstårta

Läcker tårta som passa lika bra på barnkalaset som efter en god middag eller som fredagsmys framför tv:n.

0