Bloggar Lindas Bakskola Lindas jul Lindas saffran Okategoriserade

Saffransbullar med vaniljsmörkräm

299 röster

saffransbullarvaniljsmörkräm4

saffransbullarvaniljsmörkräm6

Extremt saftiga, goda saffransbullar som bakas ut på samma sätt som vanliga kanelbullar. Välj mellan tre olika fyllning; vanilj, mandelmassa eller vit choklad. Självklart kan man fylla bullarna med andra smaker också. Bara fantasin och smaken sätter gränser.

[caption id="attachment_54213" align="alignnone" width="374"]saffransbullar Lussebullar i 27 olika former – klicka på bilden eller här på texten för att titta och inspirerar![/caption]

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Här finns fler goda saffransrecept - klicka här!

Saffransbullar med vaniljsmörkräm

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran (1 påse funkar också beroende på hur mycket saffranssmak man vill ha)
150 g smör, rumsvarmt
¾ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
15–17 dl vetemjöl

Fyllning
75–100 g smör
ca 1 dl strösocker
4 msk vaniljsocker

Garnering
1 ägg
pärlsocker
mandelspån

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.

3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret.

4. Rulla ihop degplattan till en rulle.

5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.

6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.

8. Strö över pärlsocker och mandelspån. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. [caption id="attachment_53583" align="alignnone" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_53584" align="alignnone" width="860"]2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn. 2. Dela degen i två bitar. Kavla ut den ena biten till en rektangel, ca 1 cm, tunn.[/caption] [caption id="attachment_53586" align="alignnone" width="860"]3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret. 3. Fyllning: Bred ut hälften av smöret på degplattan och strö över hälften av strösockret och vaniljsockret.[/caption] [caption id="attachment_53587" align="alignnone" width="860"]4. Rulla ihop degplattan till en rulle. 4. Rulla ihop degplattan till en rulle.[/caption] [caption id="attachment_53588" align="alignnone" width="860"]5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda. 5. Skär rullen i bitar, ca 2 cm breda.[/caption] [caption id="attachment_53589" align="alignnone" width="860"]6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Lägg bullbitarna i pappersformar på en plåt. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_53590" align="alignnone" width="860"]7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.[/caption] [caption id="attachment_53591" align="alignnone" width="860"]8. Strö över pärlsocker och mandelspån. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten. 8. Strö över pärlsocker och mandelspån. Upprepa från punkt 2 och gör likadant med den andra degbiten.[/caption] [caption id="attachment_54227" align="alignnone" width="860"]9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler. 9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7–9 minuter. Låt dem kallna under bakduk på ett galler.[/caption]

saffransbullarvaniljsmörkräm2 saffransbullarvaniljsmörkräm3 saffransbullarvaniljsmörkräm5

Baka ljuvliga saffransbullar (se bilden nedan) – klicka här för recept!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Crispy road

Lättgjort, gudomligt gott och krispigt julgodis med marshmallows, cornflakes & choklad.

3

Franska pepparkakor som inte behöver kavlas

Tunna, spröda pepparkakor som går fort att göra! De behöver inte ens kavlas!

0

Mintkyssar

Klassiskt julgodis som är lätta att göra och ännu enklare att äta!

0

Saffranskladdkaka med hallongrädde

En helt fantastiskt julig, god kladdkaka med saffranssmak! Hallongrädden passar perfekt till denna goding!

0

Mjuk saffranskaka

Saftigare saffranskaka än så här är svårt att hitta! Den är gudomligt god!

0

Saftiga saffransmuffins

Fluffiga, supersaftiga muffins med ljuvlig glasyr & kokos.

0

Chokladkolabräck

Seg chokladknäck i bräckform. Ljuvligt god och lätt att göra!

0

Saffranstigerkaka

En supersaftig, marmorerad kaka med både saffran- och chokladsmet. En perfekt kombination!

0

Saftig saffranskaka

En extremt saftig, mjuk & god saffranskaka! Baktid: 8 min + ugn!

0

Snabb kavring

Lättgjord kavring som inte behöver jäsa. Baktid: ca 5 min + gräddning!

0