Ca 12 st stora eller 18 st normalstora muffinsformar
4 ägg 3 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 påse saffran, 0,5 g 2 ½ tsk bakpulver 150 g smör, smält 1 ½ dl mjölk 5 dl vetemjöl Glasyr3 dl florsocker2–3 msk vattenGarneringkokosGÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 12 st. Fyll dem till ¾. (Om du har en muffinsplåt kan du ställa formarna i den för då håller kanterna sig raka bättre, men det funkar även utan).
3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min (några minuter kortare för normalstora muffins). Låt dem kallna.
4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna (gärna i kylen).
[caption id="attachment_53955" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_53956" align="" width="860"] 2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 12 st. Fyll dem till ¾. (Om du har en muffinsplåt kan du ställa formarna i den för då håller kanterna sig raka bättre, men det funkar även utan).[/caption]
[caption id="attachment_53957" align="" width="860"] 3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15–17 min (några minuter kortare för normalstora muffins). Låt dem kallna.[/caption]
[caption id="attachment_53958" align="" width="860"] 4. Glasyr: Blanda florsocker och vatten. Anpassa mängden vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.[/caption]
[caption id="attachment_53959" align="" width="860"] 5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna (gärna i kylen).[/caption]
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Nyttig pepparkaksglass med bara 3 ingredienser som är oerhört krämig och god. Som en riktigt glass, men innehåller fryst banan, mjölk och pepparkakskrydda. Så himla god och man kan frossa i hur mycket glass man vill utan att få en sockerchock. Pepparkaksglass nicecream 2–3 frysta bananerca 1/2 tsk pepparkakskrydda1–2 …
Veganska lussebullar som är precis lika goda som de som är bakade med ”vanliga” ingredienser. Bullarna är matta på ytan eftersom de inte är penslade med ägg. Men det tycker jag inte spelar någon roll, de är precis lika goda ändå! (Bilderna har tyvärr dåligt kvalitet för jag hade bara en mobilkamera och det var …