snabbkavring1 snabbkavring2

KAVRING SOM INTE BEHÖVER JÄSA Ingen jul, midsommar eller påsk utan kavring! Men brödet är lika gott året runt och funkar perfekt som frukostbröd! Brödet går blixtsnabbt att baka, ca 5 min att blanda ihop degen och sedan sköter sig brödet själv under gräddningen i ugnen. Brödet håller sig färskt i en plastpåse i rumstemperatur i ett par dagar. Skiva gärna upp limpan och frys in den i skivor.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Snabb kavring

1 limpa 

5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
25 g smör, smält

1 tsk malda brödkryddor
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
8 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda limpan  längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. Blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt mjölblandningen i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper.

2. Häll degen i en limpform, ca 1 ½ liter, smord eller klädd med bakplåtspapper. (Bilden visar en dubbelsats deg som ger två limpor)

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in!

3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt den svalna i formen. Limpan håller sig färska och god ett par dagar i en plastpåse i rumstemperatur. Går bra att frysa in! (Bilden visar en dubbelsats deg som ger två limpor)

snabbkavring3 snabbkavring4