Bloggar Lindas Bakskola Lindas godis Lindas jul Okategoriserade

Chokladkolabräck

chokladkolabräck5 LÄTTGJORD, HÄRLIG CHOKLADKOLABRÄCK Ett riktigt gott och lättgjort julgodis som har en rykande åtgång! Koka upp kolasmeten till 128 grader och häll sedan ut den på ett bakplåtspapper. Svårare än så är det inte. Tips! Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du skär kolan i bitar med en kniv eller klippa med en sax.
Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Superläcker chokladkola med ett täcke av choklad ovanpå – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!
Ljuvligt god Brigadeiro-kola som är superlätt att göra – klicka här eller på bilden för recept!
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokladkolabräck

¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas) Knäcksmet 2 dl vispgrädde 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker 2 msk kakao 25 g smör GÖR SÅ HÄR 1. Hacka sötmandeln grovt. 2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 128 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt. 3. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten. 4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du ställa den i kylen och skära den i bitar med en kniv eller klippa med en sax. Kolan mjuknar när den står i rumstemperatur.
1. Hacka sötmandeln grovt.
1. Hacka sötmandeln grovt.
3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 128 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.
4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
3. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.
4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du ställa den i kylen och skära den i bitar med en kniv eller klippa med en sax.
4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du ställa den i kylen och skära den i bitar med en kniv eller klippa med en sax.Kolan mjuknar när den står i rumstemperatur.
chokladkolabräck2 chokladkolabräck3 chokladkolabräck3chokladkolabräck7 chokladkolabräck4

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Saffranstigerkaka

En supersaftig, marmorerad kaka med både saffran- och chokladsmet. En perfekt kombination!

0

Saftig saffranskaka

En extremt saftig, mjuk & god saffranskaka! Baktid: 8 min + ugn!

0

Snabb kavring

Lättgjord kavring som inte behöver jäsa. Baktid: ca 5 min + gräddning!

0

Chokladfudge med Daimkross

Knaprig Daim på chokladfudgen är fantastiskt gott!

0

Saffransbullar

Extra saftiga & goda saffransbullar med smörkrämsfyllning!

0

Fyllda saffranssmörbullar

Extremt saftiga, läckra saffransbullar med förslag på 2 olika fyllningar!

0

Klassisk Rocky road

Kanske det godaste julgodiset som finns! Och det enklaste!

0

Saffranskladdkaka

Lättgjord, julig, supersmarrig kladdkaka. Servera gärna med lättvispad grädde.

0

Brigadeiro kola

Ljuvligt god och lättgjord kola rullad i chokladströssel.

0

Saffranssnurror

Supersaftiga saffransbullar med valfri fyllning!

0

Lussebullar i olika former

Extra saftiga och och goda bullar i olika former!

0

Saffransglasyrkaka

Supersaftig saffranskaka med ljuvlig glasyr & kokos på toppen!

0