chokladkolabräck6 chokladkolabräck5

LÄTTGJORD, HÄRLIG CHOKLADKOLABRÄCK Ett riktigt gott och lättgjort julgodis som har en rykande åtgång! Koka upp kolasmeten till 128 grader och häll sedan ut den på ett bakplåtspapper. Svårare än så är det inte.

Tips! Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du skär kolan i bitar med en kniv eller klippa med en sax.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Chokladkolabräck

¾ dl hackad sötmandel (kan uteslutas)

Knäcksmet
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
2 msk kakao
25 g smör

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka sötmandeln grovt.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 128 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

3. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du ställa den i kylen och skära den i bitar med en kniv eller klippa med en sax. Kolan mjuknar när den står i rumstemperatur.

1. Hacka sötmandeln grovt.

1. Hacka sötmandeln grovt.

3. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 124 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

2. Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och kakao i en 3–4 liters kastrull. Låt det koka till ca 128 grader. Stäng av värmen och tillsätt smöret. Rör om ordentligt.

4. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

3. Rör ner sötmandeln i knäcksmeten.

4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du ställa den i kylen och skära den i bitar med en kniv eller klippa med en sax.

4. Häll smeten på ett bakplåtspapper. Ställ in kolan i frysen och bryt kakan i bitar när den stelnat. Annars kan du ställa den i kylen och skära den i bitar med en kniv eller klippa med en sax.Kolan mjuknar när den står i rumstemperatur.

chokladkolabräck2 chokladkolabräck3 chokladkolabräck3chokladkolabräck7 chokladkolabräck4