Segknapriga kolasnittar med läcker kolasmak. De är lite sega i mitten och knapriga på ytan och i kanterna. En grymt god klassisk kaka som går blixtsnabbt att slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Fyll kakburken och njut!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Segknapriga kolasnittar
30–35 st
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör och strösocker till en massa. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl och rör ner det ihop med sirapen i smörblandningen. Blanda ihop allt till en deg.
2. Dela degen i tre bitar och rulla dem till längder, 30–35 cm. Lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min.
4. Snitta längderna i sneda bitar medan direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt dem kallna på plåten.