Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Vitlöksbaguetter med flingsalt

vitloksbrod4vitloksbrod7 Vitlöksbröd med flingsalt är så vansinnigt gott och trevligt att bjuda på till helgmiddagen eller när man har gäster. Brödet är superenkelt att göra och kräver en liten arbetsinsats. Vitlök och flingsalt är en underbar kombination och ger brödet en härlig smak! Tips! Degen kan göras ett par timmar innan den ska bakas ut och gräddas. Låt degen stå övertäckt i bunken i kylen och kalljäsa. Det kan den göra i upp till 8 timmar. Baka sedan ut den enligt receptet, från punkt 2. [caption id="attachment_35555" align="" width="215"]Baka goda vitlöksbröd i muffinsform – klicka här för recept! Baka goda vitlöksbröd i muffinsform – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Vitlöksbaguetter med flingsalt

2 st 25 g jäst 3 dl vatten 1 tsk salt 2 msk rapsolja 8–9 dl vetemjöl  Garnering ca 2 msk rapsolja eller olivolja 1–2 klyftor vitlök, pressad eller finhackad flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 3. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 4. Blanda olja och vitlök i en skål. 5. Pensla baguetterna med vitlöksblandningen och strö över flingsalt. 6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. [caption id="attachment_32545" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.[/caption] [caption id="attachment_32546" align="" width="860"]2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. 2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_32547" align="" width="860"]3. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 3. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_32548" align="" width="860"]4. Blanda olja och vitlök i en skål. 4. Blanda olja och vitlök i en skål.[/caption] [caption id="attachment_32549" align="" width="860"]5. Pensla baguetterna med vitlöksblandningen och strö över flingsalt. 5. Pensla baguetterna med vitlöksblandningen och strö över flingsalt.[/caption] [caption id="attachment_32550" align="" width="860"]6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten. 6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption] vitloksbrod1vitloksbrod5 vitloksbrod3

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Drottningkladdkaka

En lättgjord kaka med hallon & blåbär som är gudomligt god – en perfekt kombination!

0

Klippta morotsfrallor

Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda.

0

Enkla browniebakelser

Läckra, lättgjorda bakelser med en halvkladdig botten, vispad grädde och hackad choklad.

0

Enkla morotsbrödet i springform

Mjukt och saftigt bröd som endast jäser en gång direkt i formen.

0

Segmjuk jordgubbskaka

De segmjuka kanterna gör jordgubbskakan oemotståndligt god och festlig!

0

Brödstrutar

Fyll de superläckra brödstrutarna med t ex grönsaker, kyckling, keso eller en god röra!

0

Hönökaka

Mjuka tunna brödplattor som är en uppskattad och god klassiker.

0

Smulig hallon- & chokladpaj

Läcker, smulig hallonpaj med grovhackad choklad på toppen som gör den extra god.

0

Hemgjorda korvbröd

Saftiga och mjuka bröd som gör korven extra god och är mycket billigare än köpta.

0

Runt vitlöksbröd

Saftigt, mjukt bröd med en härlig vitlökssmak. Det passar bra till middag, buffé och picknick.

0

Snabba grahamsfrallor

Servera rykande färska frallor på ca 20 min!

0

Mjuka kanelbullerutor

Sockerkaksrutor med en ljuvligt god kanelbullesmak. Servera gärna med vispgrädde & hallon.

0