Bloggar Lindas Bakskola Lindas choklad Lindas småkakor Okategoriserade

Chokladsnitt

chokladsnittar13
Populära klassiska småkakor som är spröda och mycket läckra. De har en härliga chokladsmak och pärlsockret på ytan knaprar härligt mellan tänderna. Tips – glansigare yta! Om man vill kan man pensla deglängderna med uppvispat ägg innan man strör på pärlsocker. Då får ytan mer glans, men det går lika bra utan.
Baka segknapriga kolasnittar! Klicka här för recept!
Baka segknapriga kolasnittar! Klicka här för recept!
  – Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Chokladsnitt

65–70 st (två plåtar) 3 dl strösocker 4 msk kakao 1 krm salt 1 tsk bakpulver 5 dl vetemjöl 250 g smör, rumsvarmt  Garnering pärlsocker GÖR  SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg. 2. Dela degen i sex delar. 3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper. 4. Platta till längderna lite lätt. 5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen. 6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget). 7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Nyp ihop smöret med dem till en deg.
2. Dela degen i tre delar.
2. Dela degen i sex delar.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper.
3. Rulla ut degbitarna till längder, ca 25 cm långa. Lägg 3 längder var brett isär på två plåtar med bakplåtspapper.
4. Platta till längderna lite lätt.
4. Platta till längderna lite lätt.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
5. Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar i degen.
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget).
6. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min (en plåt i taget).
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
7. Skär längderna i sneda snittar, ca 2 cm breda, med en degskrapa eller kniv direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt kakorna kallna och stelna på plåten.
chokladsnittar14 chokladsnittar12    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Ost- & skinkpiroger

Inbakade piroger fyllda med smält ost & skinka! Mums vad gott!

0

Pizza med valfri fyllning

En perfekt pizzabottnen som kan fyllas efter egen smak!

0

Tacobullar

Saftiga, läckra frallor fyllda med ost och tacoköttfärs.

0

Pizzarulle

Ett lyxigt, fantastiskt gott & matigt bröd som är fyllt med ost, skinka, tomat och ruccola.

0

Schweizernötstrass

Spröda småkakor med en bit schweizernötchoklad på toppen.

0

Strasskakor med choklad & kokos

Spröda småkakor med ett täcke av choklad & kokos! Riktiga munsbitar!

0

Lindas nyttiga fröknäcke

Knaprigt, knäckigt hårdbröd fyllt med hälsosamma frön! (Bakas glutenfritt, men kan även göras med vanligt vetemjöl; läs receptet).

0

Chokladdoppade kokosbollar med strössel

Lyxiga, superläckra chokladbollar med kokos i smeten, doppade i choklad & rullade i chokladströssel. Mums!

0

Amerikansk schweizernötscookie

Schweizernötschokladen gör kakan galet god och det blir garanterat blir en ny favorit! Servera den gärna med en klick vispgrädde eller glass,

0

Spröda strösselstrass

Härliga kalaskakor med smält choklad & strössel på toppen!

0