Bloggar

Hemgjord glass utan maskin

dagens-recept

Den här hemgjorda glassen är verkligen supergod och så enkel att göra. Det behövs ingen glassmaskin utan man fryser glassen direkt i formen. Grädden och den sockrade, kondenserade mjölken ger en härligt gräddig och god glass som slår det mesta. Använd en skopa eller sked och gör kulor av den färdigfrysta glassen.

Du kan smaksätta glassen med precis vad du vill egentligen. Jag har smaksatt denna med hallon och chokladpuffar som är en läcker kombination. Glassen passar både som dessert eller till barnen en varm sommardag!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Hemgjord glass utan maskin

8–10 portioner 

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
ca 1 dl chokladpuffar 

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

Du behöver: vispgrädde, sockrad kondenserad mjölk, hallon och chokladpuffar.

Du behöver: vispgrädde, kondenserad söt mjölk, hallon och chokladpuffar.

1. Vispa grädden fluffig.

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

 

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

 

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

glass3 glass1

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola