Bloggar Lindas Bakskola Lindas mjuka kakor

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

dagensrecept vaniljapelsinrutor3 Saftigare rutor än så här har jag nog aldrig smakat. De har en makalöst god konsistens och den lite smuliga ytan på toppen är pricken över i. Om du inte har någon apelsin går det lika bra med citron eller clementin. [caption id="attachment_32487" align="" width="215"]Hallon- & chokladpaj – klicka här för recept! Hallon- & chokladpaj – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Smuliga vanilj- & apelsinrutor

12–16 st Rutorna kan beskrivas som en blandning mellan sockerkaka och paj med ett mjukt, saftigt innanmäte och en frasig pajliknande yta. Apelsinen kan bytas ut mot citron. Smuldeg 250 g smör, rumsvarmt 2 tsk bakpulver 2 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 5 dl vetemjöl Fyllning 2 ägg 2 dl crème fraiche, 34 procent 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker rivet skal av en ½ apelsin (kan bytas mot citron) Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare. 3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen. 4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering. [caption id="attachment_6043" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienserna till degen. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienserna till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Det går bra med en något större form, men då blir rutorna något tunnare.[/caption] [caption id="attachment_6052" align="" width="860"]2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen. 2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.[/caption] [caption id="attachment_6055" align="" width="860"]3. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering. 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor.[/caption] [caption id="attachment_6056" align="" width="860"]steg4 Pudra florsocker över kakan före servering.[/caption]   vaniljapelsinrutor3 vaniljapelsinrutor1 utvald fb                      

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kuvertbröd

Små, vikta portionsbröd som är lyxiga att servera till festliga maträtter, på en buffé eller till frukost.

0

Salami- & mozzarellabröd

Ett lyxigt, fantastiskt gott och matbröd fyllt med salami, mozzarella och oregano. Flingsalt på toppen gör det extra läckert!

0

Ananaskaka i långpanna

Gudomligt saftiga och mjuka rutor med goda ananasbitar i.

0

Fryst Daimtårta med mandelmarängbotten

Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.

0

Silviakaka

En älskad klassiker med en mjuk saftig, kaka i botten och en läcker glasyr på toppen.

0

Mjölkchokladkladdkaka

Mjölkchokladen i smeten gör kladdkakan extra god!

0

Choklad- och kokosmuffins / Så gör du egna muffinsformar

Oemotståndliga muffins med choklad och kokos och steg-för-steg bilder hur du gör du egna muffinsformar.

0

Källarfranska

Nybakad, klassisk källarfranska med ost och smör på slår det mesta!

0

Randig rabarberkaka

Saftig och makalöst god rabarberkaka som är enkel att göra och snygg att servera.

0

Fiberrika havregrynsfrallor

Rustika, fiberrika havregrynsbröd som är saftiga och välsmakande.

0

Fröknäcke

Ett av de enklaste, nyttigaste och godaste knäckebröd du kan baka.

0

Omvandlingstabell / måttomvandlig

Omvandlingstabell för olika bakingredienser. T ex hur mycket väger 1 dl strösocker?

0