Rabarbern växer och knakar i rabatterna och den finns även att köpa hyfsat billigt i butikerna. Ta vara på de goda stjälkarna och baka en superläcker kaka. Det räcker med 1–2 stjälkar (beroende på storlek) till denna enkla och garanterat populära kaka. Om du inte har en stekpanna går det lika bra att göra den i en rund form, gärna med löstagbar kant.
[caption id="attachment_32283" align="" width="215"]Urgod randig rabarberkaka – klicka här för recept![/caption]
Här finns fler läckra recept med rabarber – klicka här!Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Rabarberkaka i stekpanna
Ca 10 bitar
Saftig, mjuk och ljuvligt god kaka som går blixtsnabbt att slänga ihop till fikat.
1 ägg 1 ¾ dl strösocker 1 tsk bikarbonat1 dl filmjölk50 g smör, rumsvarmt2 ½ dl vetemjöl Fyllning
1–2 dl rabarberstjälkar2 tsk kanel1–2 msk strösocker1 msk potatismjöl GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.
3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.
4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.
5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.
[caption id="attachment_6174" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en gjutjärnsstekpanna eller springform, 22–24 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_6175" align="" width="860"] 2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bikarbonat, filmjölk, smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_6176" align="" width="860"] 3. Fyllning: Skala rabarbern och skär den i småbitar. Blanda bitarna med kanel, socker och potatismjöl i en skål. Kör dem i mikrovågsugnen i några minuter så de mjuknar något.[/caption]
[caption id="attachment_6178" align="" width="860"] 4. Rör ner hälften av rabarbern i smeten.[/caption]
[caption id="attachment_6179" align="" width="860"] 5. Häll smeten i stekpannan eller formen. Sprid ut resten av rabarberbitarna ovanpå smeten.[/caption]
[caption id="attachment_6180" align="" width="860"] 6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Testa med en provsticka om kakan är klar. Servera gärna kakan med vaniljsås eller glass.[/caption]
En oerhört saftig sockerkaka med mycket chokladsmak. Ett mycket bra, välbeprövat recept som jag varmt rekommenderar! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Saftig chokladsockerkaka Ca 12 bitar 3 ägg3 dl strösocker½ dl kakao3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker125 g smör, smält1 dl mjölk GÖR SÅ …
Grädda dina kärleksmums i airfryer – smidigt, enkelt och de blir helt perfekta! Mjuka, saftiga och himmelskt goda kärleksmums! Reklam för att baka kärleksmums i airfryer! Tips! Baka saftiga, mjukt bröd i airfryer – klicka här! Tips! Baka sockerkaka i airfryer – klicka här! Tips! Baka klassiska kärleksmums med chokladsmak – klicka här! Tips! Gör lasagne i airfryer – klicka …
Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.