Kladdkaka med blåbär i smeten är supergott! Det går lika bra att baka den med frysta som färska bär. Anpassa även mängden blåbär efter eget önskemål. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.
En del vill att en kladdkaka ska vara riktigt kladdig och andra att den ska vara något fastare i konsistensen. Använd en provsticka och anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
Här finns fler läckra blåbärsrecept!TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram, Facebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Blåbärskladdkaka
10–12 bitar
En ljus kladdkaka med blåbär i smeten som ger en ljuvlig smak. Servera den gärna med en klick vaniljsås eller glass.
100 g smör, smält2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt1–1 ½ dl blåbär Till formensmörkokos (ströbröd går också bra)GarneringflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).
2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.
3. Häll smeten i formen och strö över blåbären.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.
[caption id="attachment_6351" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm med smör och pudra över kokos (eller ströbröd).[/caption]
[caption id="attachment_6352" align="" width="860"] 2. Häll alla ingredienserna i en bunke. Rör om allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_6353" align="" width="860"] 3. Häll smeten i formen. Strö över blåbären och tryck till dem lite lätt.[/caption]
[caption id="attachment_6355" align="" width="860"] 4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering.[/caption]
Lyxig äppelkaka. Den är lätt att baka och vansinnigt läcker, saftig och god! Ett riktigt, riktigt bra recept på äppelkaka som funkar i alla lägen! Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vaniljsås så har du en lyxig dessert, men den går även att äta som den är till fikat. Här hittar du fler ljuvligt goda recept med …
Fantastiskt god och enkel Daimtårta med mandelmarängbotten. Kan göras flera dagar innan den ska ätas och förvaras i frysen. Daimen kan bytas ut mot valfri choklad.