Bloggar

Hallonkaka i limpform

dagensrecept

Makalöst god och enkel hallonkaka som passar perfekt som dessert eller till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma.

steg5 hallonkaka1

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och Facebook: Lindas bakskola

Hallonkaka i limpform

8–10 bitar

Lättbakad, mjuk hallonkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas utan bakpulver.

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering
2–3 dl hallon, frysta eller färska
strösocker 

GÖR SÅ HÄR
1.
Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

3. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera gärna vaniljsås, glass eller grädde till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.

3. Lägg hallonen på smeten och strö över lite socker.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera gärna vaniljsås, glass eller grädde till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera gärna vaniljsås, glass eller grädde till kakan. Förvara kakan i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

hallonkaka3 steg6 utvald

 

 

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola