Bloggar

Oreo–, kola- och chokladpaj

DAGENSRECEPToreopaj2 fboreopaj5

En riktigt läcker paj med Oredokakor, kolasås och en krämig chokladfyllning. Den har en rykande åtgång och innehåller bara sex ingredienser. Förbered den gärna någon dag i förväg så slipper du tänka på desserten samma dag som gästerna kommer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Oreo–, kola- och chokladpaj

12–14 bitar

Du behöver bara sex ingredienser för att göra den här läckra pajen: Oreokakor, Digestivekex, smör, vispgrädde, farinsocker och mörk choklad.

Botten
125 g Oreokakor
125 g Digestivekex
75 g smör, rumsvarmt

Kolafyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
¾ dl vispgrädde

Chokladfyllning
2 ½ dl vispgrädde
350 g mörk choklad

Garnering
ev. flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen och strö eventuellt på lite flingsalt. Servera pajen med en klick vispgrädde.

steg6

oreopaj4Jag fick inspiration från det här receptet, men har gjort en egen variant: http://www.kevinandamanda.com/recipes/dessert/dark-chocolate-salted-caramel-oreo-pie.html

Hämta fler
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Glöm inte att följa mig på
Facebook

Pinterest
@lindasbakskola

Instagram
@lindasbakskola